suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Verohallinto

Työnantajarekisteri

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Työnantajarekisteri on Verohallinnon rekisteri, johon on koottu tiedot säännöllisesti palkkaa maksavista työnantajista. Säännöllisenä työnantajana toimivan yrityksen pitää aina ilmoittautua työnantajarekisteriin. Yritys on säännöllinen työnantaja, jos jompikumpi ehdoista täyttyy:

  • Yritys maksaa vakituisesti palkkaa vähintään 2 palkansaajalle.
  • Yritys maksaa palkkaa samanaikaisesti vähintään 6 palkansaajalle, vaikka heidän työsuhteensa olisivat tilapäisiä ja tarkoitettu lyhytaikaisiksi.

Toimi näin

Yritys voi rekisteröityä työnantajarekisteriin joko perustamisilmoituksen tekemisen yhteydessä tai myöhemmin.

Jos teet perustamisilmoituksen sähköisesti yritys- ja yhteisötietojärjestelmässä, voit ilmoittaa yrityksesi samalla myös Verohallinnon rekistereihin. Jos teet perustamisilmoituksen paperilomakkeella, voit ilmoittaa yrityksesi myös Verohallinnon rekistereihin samalla paperilomakkeella.

Jos et ilmoita yritystäsi työnantajarekisteriin vielä perustamisen yhteydessä, voit tehdä sen myöhemmin muutosilmoituksella. Tee muutosilmoitus ensisijaisesti sähköisesti yritysmuodosta riippumatta.

Kenelle ja millä ehdoin

Satunnaisesti palkkoja maksavan työnantajan ei tarvitse ilmoittautua työnantajarekisteriin. Yritys on satunnaisesti palkkoja maksava, jos jompikumpi ehdoista täyttyy:

  • Yrityksellä on palveluksessaan vain 1 vakituinen työntekijä.
  • Yrityksellä on palveluksessaan 1–5 työntekijää, joiden työsuhde ei kestä koko kalenterivuotta.

Yrityksen pitää antaa tulorekisteriin palkkatietoilmoituksella tiedot maksetuista palkoista. Ilmoitus on annettava aina, vaikka yritys ei kuuluisi työnantajarekisteriin. Työnantajan sairausvakuutusmaksut pitää ilmoittaa työnantajan erillisilmoituksella.

Jos yritys kuuluu työnantajarekisteriin eli se on säännöllinen työnantaja, sen pitää antaa tulorekisteriin ilmoitus myös niiltä kuukausilta, jolloin palkkaa ei makseta. Ei palkanmaksua ‑tieto ilmoitetaan työnantajan erillisilmoituksella.

Jos yritys ei kuulu työnantajarekisteriin eli se on satunnainen työnantaja, sen ei tarvitse antaa tulorekisteriin ilmoituksia, ellei se maksa palkkaa tai muita suorituksia.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelusta vastaaVerohallinto
Palvelun toteuttaaVerohallinto
Alue Koko Suomi
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Verohallinto
Päivitetty: 23.12.2019