suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Nokian kaupunki

Työn hakemisesta aiheutuvien matka- ja yöpymiskustannusten korvaukset

  • Palvelu
  • Nokia
  • Julkinen palvelu

Nokian kaupunki vastaa palvelun tarjoamisesta henkilöille, joiden kotikunta on Nokia ja jotka kuuluvat työllisyyden edistämisen kuntakokeilun kohderyhmään.

Kokeilun kohderyhmään kuuluvat työttömät työnhakijat, työllistettynä olevat ja työllistymistä edistävissä palveluissa olevat työnhakijat,

1) jotka eivät ole oikeutettuja ansiopäivärahaan tai

2) jotka ovat alle 30-vuotiaita, maahanmuuttajia tai vieraskielisiä henkilöitä.

Työllisyyden edistämisen kuntakokeilusta on säädetty lailla (1269/2020).

Nokian kaupungin työllisyyspalvelut voi korvata työnhakuun ja työllistymiseen liittyviä matka- ja yöpymiskuluja.

Jos olet työtön, Nokian kaupungin työllisyyspalvelut voi korvata matka- ja yöpymiskustannuksia matkoista työhaastatteluun Suomessa tai toisessa EU-/ETA-maassa. Haettavan työn tulee kestää vähintään kaksi viikkoa ja työajan oltava keskimäärin 18 tuntia viikossa.

Toimi näin

Hae korvausta kuukauden kuluessa työhaastatteluun tai palveluun osallistumisesta. Täytä lomake ja lähetä se Nokian kaupungin työllisyyspalveluihin. Valitse lomake KK661.

Matkakuitteja ei liitetä hakemukseen, sillä korvausta maksetaan 0,21 euroa kilometriltä. Matkakustannusten omavastuuosuus on 12 euroa ja enimmäiskorvaus on 200 euroa matkalta.

Yöpymiskustannuksia maksetaan toteutuneiden kulujen mukaan, kuitenkin enintään 80 euroa vuorokaudelta. Liitä mukaan kuitti ja kopio toteutuneista kuluista.

Nokian kaupungin työllisyyspalvelut voi olla yhteydessä työnantajaan tarkistaakseen työhaastattelun tietoja. Jos et halua, että Nokian kaupungin työllisyyspalvelut ovat yhteydessä työnantajaan, liitä todistus haastattelukäynnistäsi mukaan hakemukseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Palveluihin liittyvien matka- ja yöpymiskustannusten korvaaminen edellyttää, että olet työtön ja Nokian kaupungin työllisyyspalvelujen asiakas.

Kustannuksia voidaan korvata, jos

• käyt työhaastattelussa ja työ, johon haet, kestää vähintään kaksi viikkoa ja työaika on keskimäärin vähintään 18 tuntia viikossa.

• korvauksen maksaminen arvioidaan työllistymisesi kannalta tarkoituksenmukaiseksi.

Yöpymiskustannuksia haastattelumatkalle voidaan korvata, jos yöpyminen haastattelupaikkakunnalla on välttämätöntä liikenneyhteyksien takia. Lisäksi Nokian kaupungin työllisyyspalvelut arvioivat, kuinka helposti ja miltä etäisyydeltä työpaikkaan voisi löytyä sopiva työntekijä.

Kustannuksia voidaan korvata, jos

  • osallistut työvoimakoulutuksen valintakokeeseen tai soveltuvuusarviointiin.
  • tutustut työvoimakoulutusta järjestävään oppilaitokseen ennen koulutuksen alkua selvittääksesi oppilaitoksen esteettömyyden ja muun soveltuvuuden opiskeluun vamman tai sairauden takia
  • asioit Nokian kaupungin työllisyyspalveluissa ja käyntisi katsotaan välttämättömäksi ja tarvitset kuljetuspalveluita vamman tai sairauden vuoksi
  • osallistut Nokian kaupungin työllisyyspalvelujen järjestämään asiatuntija-arviointiin.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaNokian kaupunki
Palvelusta vastaaNokian kaupunki
Alue Nokia
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Nokian kaupunki
Päivitetty: 12.4.2021