suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hämeenkyrön kunta

Työn hakemisesta aiheutuvien matka- ja yöpymiskustannusten korvaukset

  • Palvelu
  • Hämeenkyrö
  • Julkinen palvelu

Hämeenkyrön kunta vastaa palvelun tarjoamisesta henkilöille, joiden kotikunta on Hämeenkyrö ja jotka kuuluvat työllisyyden edistämisen kuntakokeilun kohderyhmään.

Kokeilun kohderyhmään kuuluvat työttömät työnhakijat, työllistettynä olevat ja työllistymistä edistävissä palveluissa olevat työnhakijat,

1) jotka eivät ole oikeutettuja ansiopäivärahaan tai

2) jotka ovat alle 30-vuotiaita, maahanmuutt ...

Toimi näin

Hae korvausta kuukauden kuluessa työhaastatteluun tai palveluun osallistumisesta. Täytä lomake ja lähetä se Hämeenkyrön kunnan työllisyyspalveluihin. Valitse lomake KK611.

Matkakuitteja ei liitetä hakemukseen, sillä korvausta maksetaan 0,21 euroa kilometriltä. Matkakustannusten omavastuuosuus on 12 euroa ja enimmäiskorvaus on 200 euroa matkalta.

Yöpymiskustannuksia maksetaan toteutuneiden kulujen mukaan, kuitenkin enintään 80 euroa vuorokaudelta. Liitä mukaan kuitti ja kopio toteutuneista kuluista.

Hämeenkyrön kunnan työllisyyspalvelut voi olla yhteydessä työnantajaan tarkistaakseen työhaastattelun tietoja. Jos et halua, että Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelut on yhteydessä työnantajaan, liitä todistus haastattelukäynnistäsi mukaan hakemukseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Palveluihin liittyvien matka- ja yöpymiskustannusten korvaaminen edellyttää, että olet työtön ja Hämeenkyrön kunnan työllisyyspalveluiden asiakas.

Kustannuksia voidaan korvata, jos

• käyt työhaastattelussa ja työ, johon haet, kestää vähintään kaksi viikkoa ja työaika on keskimäärin vähintään 18 tuntia viikossa.

• korvauksen maksaminen arvioidaan työllistymisesi kannalta tarkoituksenmukaiseksi.

Yöpymiskustannuksia haastattelumatkalle voidaan korvata, jos yöpyminen haastattelupaikkakunnalla on välttämätöntä liikenneyhteyksien takia. Lisäksi Hämeenkyrön kunnan työllisyyspalvelut arvioi, kuinka helposti ja miltä etäisyydeltä työpaikkaan voisi löytyä sopiva työntekijä.

Kustannuksia voidaan korvata, jos

• osallistut työvoimakoulutuksen valintakokeeseen tai soveltuvuusarviointiin.

• tutustut työvoimakoulutusta järjestävään oppilaitokseen ennen koulutuksen alkua selvittääksesi oppilaitoksen esteettömyyden ja muun soveltuvuuden opiskeluun vamman tai sairauden takia

• asioit Hämeenkyrön kunnan työllisyyspalvelut ja käyntisi katsotaan välttämättömäksi ja tarvitset kuljetuspalveluita vamman tai sairauden takia

• osallistut Hämeenkyrön kunnan työllisyyspalvelut järjestämään asiatuntija-arviointiin.

Palvelun toteuttaa

Hämeenkyrön kunta

Palvelusta vastaa

Hämeenkyrön kunta
Tekstistä vastaa: Hämeenkyrön kunta
Päivitetty: 28.8.2023