suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Utajärven kunta

Työmatkatuki toisella paikkakunnalla työskentelevälle

  • Palvelu
  • Utajärvi
  • Julkinen palvelu

Utajärven kunta tukee kunnassa asuvan ja kirjoilla olevan henkilön työssäkäyntiä toisella paikkakunnalla. Työmatkatuen tarkoituksena on mahdollistaa kunnassa asuminen sekä tukea toisella paikkakunnalla työssä käymistä.

Toimi näin

Tulosta ja täytä hakemus, ja toimita kuntaan osoitteella: Utajärven kunta, kunnanjohtaja, Vanhatie 46, 91600 Utajärvi.

Lisätietoja asiasta antaa hallintojohtaja puh. 040 661 5230.

Kenelle ja millä ehdoin

Työmatkatuen myöntämisehdot ovat:

  1. Utajärvellä kirjoilla oleva toisella paikkakunnalla työssäkäyvä henkilö on tukeen oikeutettu.
  2. Tuen saajan kotikunnan tulee tilastointipäivänä ja koko vuoden olla ollut Utajärven kunta. Kotikunta määräytyy kotikuntalain (201/1994) 2 §:n ja verotusmenettelystä annetun lain (1558/1995) 5 §:n mukaisesti. Tilastointipäivä on edellisen vuoden viimeinen päivä.
  3. Toisella paikkakunnalla työskentelyn on tullut kestää vähintään kuusi kuukautta, joka todistetaan työnantajan antamalla todistuksella. Mikäli todistus puuttuu tai sitä ei ole allekirjoitettu, hakemus hylätään.
  4. Tukea myönnetään vahvistetussa verotuksessa hyväksyttyjen matkakustannusten perusteella. Vuonna 2021 tuki myönnetään vuoden 2020 vahvistetun verotuksen tietojen mukaisesti. Utajärven kunnassa tukeen osoitetaan elinvoimapalveluiden budjetista 5000 euroa ja se jaetaan tukeen oikeutettujen kesken hyväksyttyjen matkakustannusten suhteessa kuitenkin siten, että työmatkatuen enimmäismäärä on rajoitettu 500 euroon.
  5. Tukea maksetaan ainoastaan siinä tapauksessa, että matkakustannukset ylittävät verottajan hyväksymän matkakustannusten vähennyksen enimmäismäärän 7000 euroa.
  6. Tuen myöntämisestä päättää kunnanjohtaja. Myönnetty tuki maksetaan hakijalle marraskuun loppuun mennessä. Tuen hakuaika päättyy 31.10.2021.
  7. Tuki on sen saajalle veronalaista tuloa.

Korvaus tulee hakea 31.10.2021 mennessä. Määräajan jälkeen saapuneita hakemuksia ei oteta huomioon.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaUtajärven kunta
Palvelusta vastaaUtajärven kunta
Alue Utajärvi
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Utajärven kunta
Päivitetty: 31.3.2022