suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Aluehallintovirasto

Työmaakohtainen lupa nosturin kuljettamiseen

  • Ammattipätevyys
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Nosturinkuljettajan työtä saavat Suomessa tehdä suomalaisen nosturinkuljettajan tutkinnon suorittaneet henkilöt ja ulkomaisen tutkinnontunnustamisen tai työmaakohtaisen lupamenettelyprosessin kautta luvan saaneet henkilöt.

Tutkintojen tunnustamisen ja työmaakohtaiset luvat myöntää Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualue. Lupaa voi hakea kirjeitse tai lähettämällä hakemuksen sähköisesti. Lupa perustuu valtioneuvoston työvälineiden turvallista käyttöä ja tarkastamista koskevan asetukseen (403/2008) 14 §.

Ennen luvan myöntämistä Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualue tarkastaa hakijan hakemuksessaan esittämät asiakirjat.

Toimi näin

Laadi vapaamuotoinen lupahakemus huolellisesti. Halutessasi voit käyttää lomaketta Lupahakemus työmaakohtaiseen nosturin kuljettamiseen. Varmista, että hakemuksesi sisältää seuraavat tiedot:

  1. Tiedot nosturinkuljettajasta

Ilmoita lupaa haettavalle henkilölle henkilötunnus, kansalaisuus, kopio nosturinkuljettajakortista, selvitys kuljettajan samasta nosturinkuljettajakoulutuksesta ja sen sisällöstä sekä kuljettajan selvitys työhistoriastaan nosturinkuljettamisen osalta.

2. Tiedot hakevasta yrityksestä

Ilmoita hakevan yrityksen nimi, rekisteröintitunnus (y-tunnus) ja osoite. Mikäli hakijalla ei ole suomalaista y-tunnusta tai henkilötunnusta, merkitse vastaava ulkomainen tunnus. Liitä hakemukseen hakijan henkilö- ja yhteystiedot sekä yrityksen laskutusosoite.

3. Tiedot työmaasta ja sen kestosta

Ilmoita, mihin työkohteeseen yritys hakee lupaa, kohteen osoite ja päätoteuttajan nimi. Ilmoita myös, mille ajanjaksolle lupaa haetaan ja koska työmaa päättyy.

4. Tiedot nosturista

Ilmoita, minkä tyyppiselle nosturille lupaa haetaan ja nosturin merkki, malli ja nostokapasiteetti.

Toimita lupahakemus Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueelle. Lomakkeen ja yhteystiedot löydät Tyosuojelu.fi-verkkopalvelusta.

Kenelle ja millä ehdoin

Varmista, että työmaakohtaista lupaa hakiessasi ilmoitat seuraavat tiedot:

  • tiedot nosturinkuljettajasta (syntymäaika, kansalaisuus, kopio nosturinkuljettajakortista, selvitys nosturinkuljettajakoulutuksesta ja koulutuksen sisällöstä sekä työhistoria nosturin kuljettamisen osalta)
  • pääurakoitsijan tiedot
  • työmaan osoite
  • työn kesto (työn alkamis- ja päättymisaika)
  • käytettävän nosturin tiedot
  • laskutusosoite.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualue myöntää luvan nosturin kuljettamiseen vaadittavien ehtojen täyttyessä.

Palvelu on maksullinen.

Lupahakemuksen käsittelystä peritään 200 euron maksu.


Käsittelyaika

Kaksi viikkoa siitä, kun Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualue on todennut hakijan täyttävän luvan myöntämisen edellytykset.

Voimassaoloaika

Työmaakohtainen lupa myönnetään työmaan keston ajaksi, korkeintaan viideksi vuodeksi.

Tausta ja lainsäädäntö

Valtioneuvoston asetus työvälineiden turvallisesta käytöstä ja tarkastamisesta (403/2008) 14 §

Perustiedot

Palvelun toteuttaaAluehallintovirasto
Palvelusta vastaaAluehallintovirasto
Alue Koko Suomi
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Aluehallintovirasto
Päivitetty: 12.5.2021