suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kemin kaupunki

Työllisyyspalvelut

  • Palvelu
  • Kemi
  • Julkinen palvelu

Tavoitteena on lisätä pitkään työttömänä olleiden työelämävalmiuksia ja tukea työllistymistä avoimille työmarkkinoille. Työllisyyspalveluista saa henkilökohtaista ohjausta ja neuvontaa sekä palvelutarpeen arviointia. Lisäksi järjestetään mm. työhönvalmennusta, kuntouttavaa työtoimintaa, työkokeilua ja työllistämistä kaupungin yksiköihin. Työllisyyspalveluihin sisältyy monialainen työllistymistä edistävä yhteispalvelu (TYP-toiminta).

Työllisyyspalvelut tekee yhteistyötä työnantajien kanssa työpaikkojen löytämiseksi ja myöntää Kemi-lisää työllistämisen tueksi.

Kemin kaupunki kesätyöllistää kaikki kemiläiset toisen asteen opiskelijat kaupungin hallintokuntiin, kesäyrittäjäksi tai kesäduunikampanjan kautta yrityksiin ja yhdistyksiin. Peruskoulun päättäneet saavat työllistämisetelin ja he hakevat kesätyöpaikan yhdessä koulun kanssa.

Kenelle ja millä ehdoin

Kemiläiset työttömät työnhakijat, jotka ovat saaneet työttömyyden perusteella työmarkkinatukea yli 300 päivää ja/tai yli 30-vuotiaat kemiläiset, jotka ovat asiakkaana työllistymistä edistävässä monialaisessa palvelussa.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKemin kaupunki
Palvelusta vastaaKemin kaupunki
Alue Kemi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kemin kaupunki
Päivitetty: 24.10.2019