suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio TE-toimisto

Työllisyysmääräraha valtion virastolle tai laitokselle

  • Palvelu
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

TE-toimistot ja kuntakokeilut voivat myöntää määrärahaa valtion virastoille tai laitoksille työttömien työnhakijoiden työllistämiseksi. Määrärahaa voidaan osoittaa sekä työsuhteeseen että virkasuhteeseen palkattavan henkilön työllistämiseen.

Tavoitteena on parantaa työttömän työnhakijan ammatillista osaamista ja edistää työllistymistä avoimille työmarkkinoille.

Päätös myönnettävästä määrärahasta ...

Toimi näin

Hae määrärahaa lomakkeella TEM315 Hakemus määrärahan osoittamisesta työttömän työnhakijan palkkaamiseen.

Määrärahan myöntämisen jälkeen sinun tulee tehdä kalenterikuukausittain ilmoitus KEHA-keskukselle määrärahan käytöstä lomakkeella TEM317 Kuukausi-ilmoitus määrärahojen käytöstä.

Kenelle ja millä ehdoin

Määrärahan myöntämisen edellytyksenä on, että sitoudut maksamaan työntekijälle valtion yleisen virka- ja työehtosopimuksen tai muun työehtosopimuksen mukaisen palkan.

Valtion liikelaitos katsotaan palkkatukea myönnettäessä pääsääntöisesti yritykseksi. Jos liikelaitoksella on yhteiskunnallisia tehtäviä ja henkilö palkataan tällaisiin tehtäviin, liikelaitos rinnastetaan valtion laitokseen ja sille voidaan myöntää palkkatuen sijasta työllisyysmäärärahaa.

Kustannuksia voidaan korvata sen verran kuin valtion talousarviossa vuosittain enintään määrätään. Enimmäismäärä ei estä sinua maksamasta korkeampaa palkkaa, mutta sinun on maksettava erotus itse.

Palvelun toteuttaa

TE-toimisto, KEHA-keskus

Muut vastuuorganisaatiot

Pohjanmaan TE-toimisto, Varsinais-Suomen TE-toimisto, Pohjois-Savon TE-toimisto, Hämeen TE-toimisto, Satakunnan TE-toimisto, Kainuun TE-toimisto, Pirkanmaan TE-toimisto, Etelä-Savon TE-toimisto, Pohjois-Karjalan TE-toimisto, Lapin TE-toimisto, Etelä-Pohjanmaan TE-toimisto, Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto, Uudenmaan TE-toimisto, Kaakkois-Suomen TE-toimisto, Keski-Suomen TE-toimisto

Palvelusta vastaa

TE-toimisto
Tekstistä vastaa: TE-toimisto
Päivitetty: 30.6.2023