suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tampereen kaupunki

Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu (TYP)

  • Palvelu
  • Tampere
  • Julkinen palvelu

Palvelu on tarkoitettu pitkään työttömänä olleille asiakkaille, jotka tarvitsevat eri toimijoiden palvelujen yhteensovittamista työllistymisensä edistämiseen. Siinä selvitetään, mitä palveluja työnhakija tarvitsee työllistymisen edistämiseksi ja laaditaan monialainen työllistymissuunnitelma. Suunnitelma voi sisältää julkisia työvoimapalveluja, sosiaali- ja terveyspalveluja sekä kuntoutuspalveluja. TE-toimisto, kaupunki ja Kela arvioivat yhdessä asiakkaan kanssa palvelutarpeen ja ohjaavat työllistymistä edistäviin palveluihin. Toimintaa määrittää laki työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta (1369/2014).

1.3.2021 - 30.12.2022 palvelutarpeen arvioivat ja suunnitelman laativat edellä kerrotusta poiketen asiakas, kaupunki ja Kela yhdessä niiden työttömien työnhakijoiden osalta, jotka kuuluvat työllisyyden edistämisen kuntakokeilun kohderyhmään.

Kokeilun kohderyhmään kuuluvat työttömät työnhakijat, työllistettynä olevat ja työllistymistä edistävissä palveluissa olevat työnhakijat

1) jotka eivät ole oikeutettuja ansiopäivärahaan tai

2) jotka ovat alle 30-vuotiaita, maahanmuuttajia tai vieraskielisiä henkilöitä.

Työllisyyden edistämisen kuntakokeilusta on säädetty lailla (1269/2020).

Toimi näin

Palveluun tullaan ohjatusti, kun viranomainen on tunnistanut monialaisen yhteispalvelun tarpeen.

Voit saada lisätietoa palvelusta olemalla yhteydessä Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalveluihin.

Kenelle ja millä ehdoin

Kaupunki, Kela ja TE-toimisto ohjaavat palveluun työttömiä työnhakijoita, jotka ovat saaneet työttömyyden perusteella työmarkkinatukea yli 300 päivää, olleet yhtäjaksoisesti työttömänä yli 12 kuukautta tai 6 kuukautta (alle 25-vuotiaat) ja joilla arvioidaan olevan monialaisen yhteispalvelun tarve.

Palvelu on maksuton.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTampereen kaupunki
Palvelusta vastaaTampereen kaupunki
Alue Tampere
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tampereen kaupunki
Päivitetty: 20.5.2022