suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu (TYP)

  • Palvelu
  • 7 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Jos olet ollut yli vuoden työttömänä tai jos olet alle 25-vuotias ja olet ollut puoli vuotta työttömänä, ja monet asiat vaikeuttavat työllistymistäsi, TYP voi olla sinulle oikea palvelu. Edistämme yhdessä sinun ja verkoston kanssa työllistymistäsi, elämänhallintaasi, työkykysi ylläpitoa ja työhön kuntoutumistasi.

TYP on työvoimaviranomaisen, hyvinvointialueen ja Kelan yhteinen toimintamalli. Palv ...

Toimi näin

Palveluun tullaan verkoston eri tahojen ohjaamana. Voit myös hakeutua palveluihin suoraan. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä yhteyshenkilöösi TE-toimistossa tai kuntakokeilussa, hyvinvointialueella, Kelassa tai kunnassa.

Kenelle ja millä ehdoin

Jos olet ollut yli vuoden työttömänä tai jos olet alle 25-vuotias ja olet ollut puoli vuotta työttömänä, ja monet asiat vaikeuttavat työllistymistäsi, TYP voi olla sinulle oikea palvelu.

Tausta ja lainsäädäntö

Sosiaalihuollon asiakkaat voivat saada apua työllistymiseen, jos he vamman, sairauden, meneillään olevan kuntoutuksen tai muun syyn vuoksi tarvitsevat siihen erityistukea. Apu voi olla esimerkiksi neuvontaa tai työmahdollisuuksien tarjoamista. Tukimahdollisuuksista saa tietoa sosiaalitoimesta. Tavoitteena on, että asiakas pääsee palkkatöihin.

Palvelun toteuttaa

Itä-Uudenmaan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Itä-Uudenmaan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Itä-Uudenmaan hyvinvointialue
Päivitetty: 2.11.2023