suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Sosiaali- ja terveystoimiala, Helsingin kaupunki

Työkykyselvitys

  • Palvelu
  • Helsinki
  • Julkinen palvelu

Työkykyselvityksen perustehtävänä on selvittää ja arvioida palveluun lähetteellä ohjattujen 18-63 -vuotiaiden asiakkaiden työ- ja toimintakyky sekä kuntoutuksen ja eläkkeen saamisen mahdollisuudet.

Sosiaalitoimen palvelupisteen tai työllisyyspalvelujen työntekijä ohjaa asiakkaan työkykyselvitykseen erillisellä kirjallisella lähetteellä, jossa on liitteenä asiakkaan allekirjoittama suostumus tietojen antamiseen.

Sosiaalityöntekijän tekemän alkuarvion jälkeen asiakas ohjataan mahdollisiin tutkimuksiin. Tutkimusten perusteella erikoislääkäri tekee B-lausunnon, jossa hän arvioi asiakkaan työ- ja toimintakykyä ja kuntoutusedellytyksiä.

Sosiaalityöntekijä vastaa yhdessä asiakkaan kanssa työkykyselvityksen etenemisestä ja jatkotoimenpiteisiin ohjaamisesta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palveluun ohjatut 18 - 63-vuotiaat asiakkaat, joiden työ- ja toimintakyky sekä eläkkeen saamisen mahdollisuudet tulee selvittää ja arvioida.

Palvelu on tarkoitettu helsinkiläisille.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Työttömille ja työttömyyden uhkaamille henkilöille tarjotaan ohjausta ja neuvontaa terveys- ja sosiaalipalveluihin liittyvissä asioissa. Näitä ovat esimerkiksi terveyteen, työkykyyn ja kuntoutukseen liittyvät kysymykset. Neuvojat kertovat, mitä palveluita on tarjolla, miten niihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He opastavat tarvittaessa myös taloudellisten tukien hakemiseen ja yhteensovittamiseen.

Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä. TE-toimisto vastaa työnhakuun ja koulutukseen liittyvästä neuvonnasta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHelsingin kaupunki
Palvelusta vastaaSosiaali- ja terveystoimiala, Helsingin kaupunki
Alue Helsinki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Sosiaali- ja terveystoimiala, Helsingin kaupunki
Päivitetty: 19.8.2022