suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio TE-toimisto

Työkokeilu

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Ammatinvalinta- ja uravaihtoehtojen selvittämiseksi voit tutustua työelämään työkokeilun avulla. Työkokeilulla voidaan myös tukea paluutasi työelämään pitkän poissaolon jälkeen.

Työkokeilu voi liittyä suunnittelemaasi alaan, mutta voit mennä kokeiluun myös silloin, kun tulevasta alasta ei vielä ole tietoa. Tällöin työkokeilu on mahdollista järjestää esimerkiksi työpajalla, jossa voit kokeilla eri ...

Toimi näin

Kun haluat työkokeilun avulla selvittää kiinnostuksesi ja soveltuvuutesi johonkin tehtävään tai ammattiin, keskustele asiasta TE-toimiston tai kuntakokeilun asiantuntijan tai sinua ohjaavan TE-toimiston psykologin kanssa. Voit hankkia työkokeilupaikan itse. Saat vinkkejä paikoista Oma asiointi -verkkopalvelussa.

Kenelle ja millä ehdoin

Voit osallistua työkokeiluun esimerkiksi seuraavissa tilanteissa.

  • Sinulta puuttuu ammatillinen koulutus.
  • Sinun on vaihdettava alaa terveydellisten syiden tai työmarkkinoiden rakennemuutoksen takia.
  • Olet ollut pitkään poissa työmarkkinoilta joko pitkittyneen työttömyyden tai esimerkiksi perhevapaiden vuoksi.
  • Harkitset yrittäjyyttä ja haluat selvittää kiinnostustasi ja soveltuvuuttasi yrittäjäksi.

Sinun tulee tutustua työkokeilussa sinulle uusiin tehtäviin. Jos olet ollut pitkään pois työelämästä, työkokeilu on mahdollista järjestää ammatissa tai tehtävässä, jossa olet jo aiemmin toiminut. Tällöin on kyse työhön paluun tukemisesta työkokeilun avulla. Jos olet vastavalmistunut, et voi osallistua työkokeiluun omalla alallasi työkokemuksen hankkimiseksi.

Palvelun toteuttaa

TE-toimisto

Muut vastuuorganisaatiot

Kainuun TE-toimisto, Pohjois-Savon TE-toimisto, Hämeen TE-toimisto, Varsinais-Suomen TE-toimisto, Pohjanmaan TE-toimisto, Keski-Suomen TE-toimisto, Kaakkois-Suomen TE-toimisto, Uudenmaan TE-toimisto, Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto, Etelä-Pohjanmaan TE-toimisto, Lapin TE-toimisto, Pohjois-Karjalan TE-toimisto, Etelä-Savon TE-toimisto, Pirkanmaan TE-toimisto, Satakunnan TE-toimisto

Palvelusta vastaa

TE-toimisto
Tekstistä vastaa: TE-toimisto
Päivitetty: 9.10.2023