suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lahden kaupunki

Työkokeilu

  • Palvelu
  • Lahti
  • Julkinen palvelu

Lahden kaupungin työllisyyspalvelut tarjoaa palveluja Lahden seudun työllisyyden kuntakokeilun asiakkaille. Kuntakokeilun asiakkaita ovat työttömät työnhakijat, työllistetyt ja työllistymistä edistävissä palveluissa olevat työnhakijat, jotka eivät ole oikeutettuja ansiopäivärahaan tai jotka ovat alle 30-vuotiaita, maahanmuuttajia tai vieraskielisiä. Kuntakokeilun asiakkuus kestää koko kokeilun aja ...

Toimi näin

Ota yhteyttä omavalmentajaasi. Voit myös soittaa Lahden seudun työllisyyden kuntakokeilun puhelinpalveluun tai jättää yhteydenottopyynnön Oma asiointi -palvelun kautta.

Kenelle ja millä ehdoin

Työkokeiluun pääseminen ei edellytä tietyn kestoista työttömyyttä. Kun olet Lahden seudun työllisyyden kuntakokeilun asiakkaana joko työnhakijana tai ammatinvalinnanohjauksen palveluissa, voit päästä työkokeiluun. Myöskään ammatillinen koulutuksesi tai koulutusasteesi ei vaikuta työkokeiluun osallistumiseen. Jos sinulla ei ole ollenkaan ammatillista koulutusta, on työkokeilun ensisijainen tavoite sopivan koulutusvaihtoehdon löytäminen.

Voit osallistua työkokeiluun esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

  • sinulta puuttuu ammatillinen koulutus,
  • sinun on vaihdettava alaa terveydellisten syiden tai työmarkkinoiden rakennemuutoksen takia,
  • olet ollut pitkään poissa työmarkkinoilta joko pitkittyneen työttömyyden tai esimerkiksi perhevapaiden vuoksi,
  • harkitset yrittäjyyttä ja haluat selvittää kiinnostustasi ja soveltuvuuttasi yrittäjäksi.

Sinun tulee tutustua työkokeilussa sinulle uusiin tehtäviin. Jos olet ollut pitkään pois työelämästä, työkokeilu on mahdollista järjestää ammatissa tai tehtävässä, jossa olet jo aiemmin toiminut. Tällöin on kyse työhön paluun tukemisesta työkokeilun avulla. Jos olet vastavalmistunut, et voi osallistua työkokeiluun oman alasi työkokemuksen hankkimiseksi.

Palvelun toteuttaa

Lahden kaupunki

Palvelusta vastaa

Lahden kaupunki
Tekstistä vastaa: Lahden kaupunki
Päivitetty: 21.12.2023