suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Työikäisten palvelutarpeen arviointi

  • Palvelu
  • 6 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Yhteydenotolla alkuun

Tilanteen ratkominen alkaa yhteydenotosta Työikäisten neuvontaan ja ohjaukseen tai kiireellisessä tilanteessa puhelimitse Sosiaalipäivystykseen. Heränneestä huolesta voi ilmoittaa sähköisellä lomakkeella tai soittamalla, nimettömänä tai omalla nimellä. Yhteydenotto voi tulla myös viranomaiselta tai muulta taholta.

Jos olet jo sosiaalipalvelujen asiakas tai sinulla on ni ...

Toimi näin

Kun otat yhteyttä omasta tilanteesta

  1. Ota yhteyttä Työikäisten neuvontaan ja ohjaukseen haluamallasi tavalla. Kiireellisessä tilanteessa ota yhteyttä hätäkeskukseen 112 tai Sosiaalipäivystykseen.
  2. Kerro ammattilaiselle tilanteestasi omin sanoin.
  3. Sovi ammattilaisen kanssa ensiarvioinnin tai palvelutarpeen arvioinnin toteuttamisesta ja toimi annettujen ohjeiden mukaan.

Kun ilmoitat huolesi työikäisestä henkilöstä

  1. Pyri ottamaan huoli puheeksi asianomaisen kanssa. Mikäli keskustelu onnistuu ja tilanne aiheuttaa edelleen yhteisesti huolta, kannusta henkilöä itseään ottamaan yhteyttä Työikäisten neuvontaan ja ohjaukseen.
  2. Joskus huolen puheeksi otto ei ole mahdollista tai yhteinen keskustelu toisen henkilön kanssa ei tuota toivottua tulosta. Jos sinulla on edelleen huoli toisesta ihmisestä, ilmoita asiasta Työikäisten neuvontaan ja ohjaukseen haluamallasi tavalla. Kiireellisessä tilanteessa ota yhteyttä hätäkeskukseen 112 tai Sosiaalipäivystykseen. Voit tehdä ilmoituksen halutessasi nimettömänä.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu ensisijaisesti 18-64 vuotiaille henkilöille, jotka asuvat tai oleskelevat Keusoten alueella Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Nurmijärvellä, Mäntsälässä, Pornaisissa tai Tuusulassa.

Jos olet 18-64 vuotias henkilö, jolla on alaikäisiä huollettavia lapsia, voit olla yhteydessä myös Lapsiperheiden neuvontaan ja ohjaukseen. Sitä kautta palvelutarpeen arvioinnissa voidaan huomioida paremmin koko perheen tilanne.

Tausta ja lainsäädäntö

Palvelun toteuttaa

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Keski-Uudenmaan hyvinvointialue
Päivitetty: 10.5.2022