suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Turvakoti

  • Palvelu
  • 7 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Turvakoti on kodinomainen paikka, jossa väkivaltaa tai sen uhkaa kokenut saa suojan väkivallalta ja apua väkivallan loppumiseksi. Turvakoti tarjoaa akuuttiin tilanteeseen ammatillista tukea, neuvontaa ja ohjausta. Kriisiavun lisäksi turvakodista saa tukea ja tietoa myös käytännön asioiden järjestämiseen.

Koulutettu henkilökunta tarjoaa välitöntä kriisiapua, ympärivuorokautista turvattua asumista ...

Toimi näin

Turvakotiin voi tulla oma-aloitteisesti tai jonkin tahon ohjaamana. Turvakotiin voi tulla tarvittaessa nimettömänä.

Voit soittaa turvakotiin ympäri vuorokauden.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on asiakkaalle maksuton ja tarkoitettu lähisuhdeväkivaltaa kokeville tai sen uhan alla eläville iästä, sukupuolesta ja asuinkunnasta riippumatta.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakeutua turvakotiin mihin tahansa vuorokaudenaikaan, jos kotona on väkivaltaa tai sen uhkaa. Naiset, miehet ja muunsukupuoliset ovat tervetulleita yksin tai lasten kanssa. Turvakoti on avoin kenelle tahansa avun tarvitsijalle, ei ainoastaan lapsiperheellisille. Voit viipyä turvakodissa kriisitilanteen edellyttämän ajan, yleensä muutamasta päivästä pariin kuukauteen.

Henkisen tuen ja keskusteluavun lisäksi saat turvakodista apua käytännön asioiden, kuten asumisen tai lähestymiskiellon, järjestämiseen. Apua on tarjolla myös väkivallan tekijälle.

Turvakoteja ylläpitävät Ensi- ja turvakotien liiton jäsenyhdistykset ja hyvinvointialueet. Toimintaa koordinoi ja rahoittaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.

Laki valtion varoista maksettavasta korvauksesta turvakotipalvelujen tuottajalle

Palvelun toteuttaa

Itä-Uudenmaan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Itä-Uudenmaan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Itä-Uudenmaan hyvinvointialue
Päivitetty: 24.11.2023