suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkanmaan hyvinvointialue

Turva-auttamispalvelu

  • Palvelu
  • 23 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Turva-auttamispalvelu on kotihoidon tukipalvelu. Kotiin annettavien tukipalveluiden tarkoituksena on, että voit suoriutua jokapäiväiseen elämääsi kuuluvista toiminnoista mahdollisimman itsenäisesti ja saada hyvinvointia tuottavaa sisältöä elämääsi.

Turva-auttamispalvelu tarkoittaa turvapuhelinlaitetta ja siihen yhdistettyä turvaranneketta tai -kaulanauhaa, joiden avulla voit hälyttää apua, jos vo ...

Toimi näin

Kun tarvitset tietoa ja neuvontaa ikäihmisten palveluihin liittyen, ota ensisijaisesti yhteyttä Pirkanmaan Kotitoriin puhelimitse, sähköpostitse tai chat-palvelussa. Pirkanmaan Kotitori on yleinen ohjaus- ja neuvontapiste ikääntyneille, vammaisille henkilöille sekä mielenterveys- ja päihdeasioissa tukea tarvitseville ja heidän läheisilleen.

Ensivaiheen neuvontaa saat myös kaikilta lähitoreilta.

Jos olet jo palveluiden piirissä, voit olla yhteydessä suoraan oman alueesi asiakasohjaukseen.

Asiakasohjaaja selvittää yhdessä sinun ja läheistesi kanssa tilannettasi ja tuen tarvetta. Asiakasohjaaja neuvoo ja ohjaa sinut oikean palvelun piiriin. Asiakasohjaaja kertoo sinulle tarkemmin palveluiden saannin kriteereistä, palveluiden hinnoista sekä yhteystiedoista. Neuvonta on sinulle maksutonta.

Kenelle ja millä ehdoin

Turva-auttamispalvelu voidaan myöntää sinulle, jos sinulla on epävakaa terveydentila, eksymisiä, kaatumisia tai niiden uhkaa. Palvelu voidaan myöntää sinulle myös jos olosi on turvaton ja sosiaalinen verkosto puuttuu, tai omaisesi asuvat kaukana. Voit olla oikeutettu turva-auttamispalveluun myös jos sinulla on jokin terveydellinen syy, joka saattaa edellyttää nopeasti saatavaa apua.

Pirkanmaan hyvinvointialueella tukipalveluiden myöntämisen edellytyksenä on, että ammattilainen on arvioinut palveluntarpeesi yhteistyössä sinun ja tarvittaessa omaistesi, läheistesi tai sinulle määrätyn edunvalvojan kanssa. Palveluntarpeesi arviointi perustuu RAI-arviointijärjestelmän avulla saataviin mittarituloksiin. RAI (Resident Assessment Instrument) on standardoitu tiedonkeruun ja havainnoinnin välineistö.

Palvelu on tarkoitettu ensisijaisesti säännöllisen kotihoidon ja omaishoidon tuen asiakkaille.

Tausta ja lainsäädäntö

Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista

Palvelun toteuttaa

Pirkanmaan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Pirkanmaan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Pirkanmaan hyvinvointialue
Päivitetty: 28.3.2023