suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pedersören kunta

Turkistuottajien lomituspalvelut

  • Palvelu
  • 16 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Pedersören paikallisyksikkö on ainoa lomituspalveluyksikkö Pohjanmaan ruotsinkielisellä rannikkoalueella. Yksikkö hoitaa turkistuottajien lomituspalvelut alueella, joka käsittää Karijoen, Mustasaaren, Korsnäsin, Kruunupyyn, Luodon, Maalahden, Pedersören, Isojoen, Vöyrin ja Teuvan kunnat sekä Pietarsaaren, Kauhajoen, Kristiinankaupungin, Uudenkaarlepyyn, Närpiön ja Vaasan kaupungit sekä lisäksi alueen, joka oli 31.12.2008 asti Kokkolan kaupunki. upngit sekä lia

Pedersören lomituspalvelu on n.s. paikallinen yksikkö, joka hoitaa MELA:n (Maatalousyrittäjien Eläkelaitoksen) toimeksiantosopimuksella maatalousyrittäjien lomituspalvelun ja turkistuottajien lomituspalvelun.

Toimi näin

Hae kirjallisesti oikeutta turkistuottajan lomituspalveluihin lomituspalveluita järjestävästä paikallisyksiköstä. Tee seuraavaa vuotta koskeva hakemus lokakuun loppuun mennessä. Tee hakemus lomakkeella Tilakohtainen turkistuottajan lomituspalveluhakemus. Hae samalla tavalla oikeutta lomituspalveluihin, jos järjestät lomituspalvelusi itse.

Kun olet järjestänyt lomituksen, hae korvausta viimeistään lomituksen alkamista seuraavan kalenterikuukauden loppuun mennessä lomakkeella Turkistuottajan itse järjestetyn lomituksen korvaushakemus.

Kenelle ja millä ehdoin

Oikeus turkistuottajan lomituspalveluihin on turkistuottajalla, jolla on lakisääteinen yrittäjän eläkevakuutus eli YEL-vakuutus. Turkistilan pitää olla verotettu elinkeinotoiminnan verottamisesta annetun lain (EVL) mukaan, ja turkiseläimiä pitää olla vähintään 6 kotieläinyksikköä.

Vuosiloma on turkistuottajalle maksutonta, mutta lisävapaa on maksullista.

Tausta ja lainsäädäntö

Turkistuottajalla on oikeus lomituspalveluihin. Lomituspalveluja hoitavat usean kunnan alueella toimivat paikallisyksiköt.

Turkistuottajan lomituspalvelut ovat vuosiloma ja lisävapaa. Tilan turkistuottajat voivat yhdessä valita, käyttävätkö paikallisyksikön palveluja vai järjestävätkö lomituspalvelunsa itse. Jos turkistuottaja on valinnut paikallisyksikön palvelut, kuntaan työsuhteessa oleva lomittaja tekee turkistuottajan välttämättömät päivittäiset turkishoitotyöt turkistuottajan ollessa vuosilomalla. Lisävapaata turkistuottaja voi ostaa muihinkin turkiseläinten hoitotöihinsä.

Jos turkistuottaja on valinnut itse järjestettävät lomituspalvelut, hän voi ostaa vastaavan palvelun ennakkoperintärekisteriin merkityltä palveluntuottajalta. Paikallisyksikkö maksaa hakemuksesta korvauksen palvelun tuottajalle.

Laki turkistuottajien lomituspalveluista

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPedersören kunta
Palvelusta vastaaPedersören kunta
Alue Isojoki, Karijoki, Kauhajoki, Korsnäs, Kristiinankaupunki, Kruunupyy, Luoto, Maalahti, Mustasaari, Närpiö, Pedersören kunta, Pietarsaari, Teuva, Uusikaarlepyy, Vaasa, Vöyri
Palvelun kieletruotsi, suomi
Tekstistä vastaa: Pedersören kunta
Päivitetty: 26.6.2020