suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kalajoen kaupunki

Turkistuottajien lomituspalvelut

  • Palvelu
  • 4 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Turkistuottaja voi hakemuksesta saada vuosilomaa ja lisävapaata. Lomituspalvelujen paikallisyksikkö järjestää lomituspalveluja turkistuottajan valinnan perusteella joko osoittamalla hänelle lomittajan tai korvaamalla turkistuottajan itse hankkimista lomituspalveluista aiheutuneita kustannuksia palvelujen tuottajalle.

Lomituspalveluja saa käyttää enintään 90 päivänä kalenterivuoden aikana.

Lomituspalvelujen paikallisyksikkö voi korvata itse järjestetystä lomituksesta aiheutuneita kustannuksia vain, jos turkistuottaja on hankkinut lomituspalvelut ennakkoperintärekisteriin merkityltä palvelujen tuottajalta.

Henkilökohtaista palvelua omassa lomitusasiassasi saat oman kuntasi aluetta hoitavasta paikallisyksiköstä.

Toimi näin

Hae kirjallisesti oikeutta turkistuottajan lomituspalveluihin lomituspalveluita järjestävästä paikallisyksiköstä. Tee seuraavaa vuotta koskeva hakemus lokakuun loppuun mennessä. Tee hakemus lomakkeella Tilakohtainen turkistuottajan lomituspalveluhakemus. Hae samalla tavalla oikeutta lomituspalveluihin, jos järjestät lomituspalvelusi itse.

Kun olet järjestänyt lomituksen, hae korvausta viimeistään lomituksen alkamista seuraavan kalenterikuukauden loppuun mennessä lomakkeella Turkistuottajan itse järjestetyn lomituksen korvaushakemus.

Kenelle ja millä ehdoin

Oikeus turkistuottajan lomituspalveluihin on turkistuottajalla, jolla on lakisääteinen yrittäjän eläkevakuutus eli YEL-vakuutus. Turkistilan pitää olla verotettu elinkeinotoiminnan verottamisesta annetun lain (EVL) mukaan, ja turkiseläimiä pitää olla vähintään 6 kotieläinyksikköä.

Vuosiloma on turkistuottajalle maksutonta, mutta lisävapaa on maksullista.

Tausta ja lainsäädäntö

Turkistuottajalla on oikeus lomituspalveluihin. Lomituspalveluja hoitavat usean kunnan alueella toimivat paikallisyksiköt.

Turkistuottajan lomituspalvelut ovat vuosiloma ja lisävapaa. Tilan turkistuottajat voivat yhdessä valita, käyttävätkö paikallisyksikön palveluja vai järjestävätkö lomituspalvelunsa itse. Jos turkistuottaja on valinnut paikallisyksikön palvelut, kuntaan työsuhteessa oleva lomittaja tekee turkistuottajan välttämättömät päivittäiset turkishoitotyöt turkistuottajan ollessa vuosilomalla. Lisävapaata turkistuottaja voi ostaa muihinkin turkiseläinten hoitotöihinsä.

Jos turkistuottaja on valinnut itse järjestettävät lomituspalvelut, hän voi ostaa vastaavan palvelun ennakkoperintärekisteriin merkityltä palveluntuottajalta. Paikallisyksikkö maksaa hakemuksesta korvauksen palvelun tuottajalle.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKalajoen kaupunki
Palvelusta vastaaKalajoen kaupunki
Alue Alavieska, Kalajoki, Merijärvi, Pyhäjoki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kalajoen kaupunki
Päivitetty: 15.9.2021