suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kotkan kaupunki

Tupakointikiellon hakeminen taloyhtiöön

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Asumisyhteisö saa kieltää tupakoinnin omistamissaan ja hallitsemissaan yhteisissä ulkotiloissa, rakennuksen sisäänkäyntien ja ilmanottoaukkojen läheisyydessä, lasten leikkialueilla ja yhteisillä parvekkeilla. Asumisyhteisöllä (rakennuksen omistajalla) on oikeus hakea kunnalta tupakointikieltoa myös asukkaiden hallinnassa oleviin tiloihin. Hakemisesta päätetään asunto-osakeyhtiössä yhtiökokouksen enemmistöpäätöksellä. Kiellon hakeminen edellyttää osakkeenomistajien ja huoneistojen haltijoiden kuulemista.

Toimi näin

Taloyhtiön edustajana sinun tulee ennen tupakointikieltojen hakemista kuulla niiden tilojen haltijoita, joita kielto koskee. Tupakointikieltoon kannattaa turvautua vasta siinä tapauksessa, jos tupakoinnin haittaa ei saa taloyhtiössä muuten ratkaistua.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Käsittelystä peritään taksan mukainen maksu käytetyn työajan mukaan. Lisäksi voidaan periä muut asian käsittelystä aiheutuneet kulut.

Tausta ja lainsäädäntö

Taloyhtiö voi hakea kunnalta tupakointikiellon määräämistä taloonsa. Se voi hakea tupakointikieltoa huoneistoparvekkeille ja -pihoille ja huoneistojen sisätiloihin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKotkan kaupunki
Palvelusta vastaaKotkan kaupunki
Alue Kotka, Pyhtää
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kotkan kaupunki
Päivitetty: 1.3.2022