suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kalajoen kaupunki

Tupakkavalvonta

  • Palvelu
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Tupakkalaissa (549/2016) säädetään mm. tupakkatuotteiden vähittäismyynnistä, tiettyjen tilojen tupakointikielloista ja rajoituksista sekä mainonnasta. Kalajoen ympäristöterveydenhuolto valvoo toiminta-alueellaan (Kalajoki, Merijärvi, Pyhäjoki, Raahe ja Siikajoki) tupakkatuotteiden ja tupakointivälineiden myyntiä sekä yhdessä muiden viranomaisten kanssa myös tupakointikieltojen noudattamista. Tupak ...

Toimi näin

Elinkeinonharjoittajana sinun tulee laatia tupakan myyntiä koskeva vähittäismyyntilupahakemus sekä omavalvontasuunnitelma. Omavalvontasuunnitelma edellytetään vähittäismyyntilupahakemuksen liitteeksi.

Ohjeet lupahakemuksen ja omavalvontasuunnitelman tekemiseen sekä myyntilupahakemukseen löytyvät Valviran (Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto) sivuilla.

Elinkeinonharjoittajana sinun tulee hakea nikotiinivalmisteiden vähittäismyyntilupaa myyntipaikan sijaintikunnan terveysviranomaiselta nikotiinivalmisteiden vähittäismyyntilupahakemuksella. Samalla hakemuksella voit ilmoittaa nikotiinivalmisteiden vähittäismyynnin lopettamisesta.

Palvelun toteuttaa

Kalajoen kaupunki

Palvelusta vastaa

Kalajoen kaupunki
Tekstistä vastaa: Kalajoen kaupunki
Päivitetty: 7.12.2023