suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Tule Muistiluotsin tukemaksi muistivapaaehtoiseksi

  • Palvelu
  • 43 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Muistikaverina tuot iloa muistisairaan arkeen toimimalla kotona asuvan muistiasiakkaan vapaaehtoisena avustajana. Muistikaverina toimit muistiasiakkaan tukena hänelle tärkeissä asioissa esimerkiksi turvallisessa ulkoilussa, asioinnissa ja harrastusten jatkamisessa.

Ryhmänohjaajana tuet esimerkiksi muistiasiakkaan, läheisten tai muistiasioista kiinnostuneiden vertaisuutta ja yhdessäoloa. Voit olla ...

Toimi näin

Ota yhteyttä Lounais-Suomen Avustajakeskukseen, kun haluat toimia muistikaverina.

Ota yhteyttä Muistiluotsin muistiohjaajaan, kun haluat toimia paikallisen muistiyhdistyksen vapaaehtoisena ryhmänohjaajana tai tapahtumavapaaehtoisena. Muistiohjaaja perehdyttää sinut yhdistyksen toimintaan sekä ryhmänohjaajana tai tapahtumavapaaehtoisena tarvittaviin tietoihin ja taitoihin.

Ota yhteyttä Muistiluotsin muistiohjaajaan, kun haluat toimia vertaislinjavastaajana.

Kenelle ja millä ehdoin

Muistikaverina toimiaksesi sinun tulee rekisteröityä Avustajakeskuksen vapaaehtoisavustajaksi, käydä Avustajakeskuksen vapaaehtoistoiminnan peruskurssi ja Muistiluotsin muistikaverikoulutus.

Ryhmänohjaajana tai tapahtumavapaaehtoisena on tärkeintä, että sinulla on aito kiinnostus asiaan, mahdollisuus sitoutua toimintaan, hyvät vuorovaikutustaidot ja kykyä toimia ryhmän ohjaajana.

Palvelun toteuttaa

Porin Seudun Muistiyhdistys ry, Varsinais-Suomen Muistiyhdistys ry, Lounais-Suomen Avustajakeskus

Muut vastuuorganisaatiot

Porin Seudun Muistiyhdistys ry, Lounais-Suomen Avustajakeskus

Palvelusta vastaa

Varsinais-Suomen Muistiyhdistys ry
Tekstistä vastaa: Varsinais-Suomen Muistiyhdistys ry
Päivitetty: 31.3.2023