suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lapin hyvinvointialue

Tukihenkilö- ja tukiperhetoiminta

  • Palvelu
  • 21 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Jos sinä tai perheesi tarvitsee erityistä tukea arjessa, voit hakea tukihenkilöä tai tukiperhettä. Tukihenkilöiden ja -perheiden tarkoitus on vähentää kuormitusta ja helpottaa arjen sujumista. Tukihenkilöitä ja -perheitä voi tarvita monenlaisissa elämäntilanteissa.

Tukihenkilö on vapaaehtoinen tai ammattilainen, jonka kanssa voit käydä esimerkiksi harrastuksissa ja ulkoilemassa. Tukihenkilö voi m ...

Toimi näin

Tausta ja lainsäädäntö

Erityistä tukea tarvitsevalle lapselle ja hänen perheelleen voidaan järjestää tukihenkilö tai -perhe. Tukihenkilön saaminen ei edellytä lastensuojelun asiakkuutta.

Sekä tukihenkilö- että tukiperhetoiminta räätälöidään lapsen ja perheen yksilöllisten tarpeiden mukaan. Tukihenkilö tapaa lasta yhteisen tekemisen tai harrastusten merkeissä parin tunnin ajan viikon tai kahden viikon välein. Tukiperhetoiminnassa lapsi viettää tukiperheen luona esimerkiksi yhden viikonlopun kuukaudessa.

Tukihenkilölle tai -perheelle maksetaan työstä kulukorvaus ja palkkio. Työhön saa koulutusta. Tukihenkilöiden ja -perheiden vaitiolovelvollisuus jatkuu myös työn päättymisen jälkeen.

Palvelun toteuttaa

Lapin hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Lapin hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Lapin hyvinvointialue
Päivitetty: 27.5.2024