suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkanmaan hyvinvointialue

Tuetut ja valvotut tapaamiset sekä valvotut vaihdot

  • Palvelu
  • 23 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Lapsen ja erillään asuvan vanhemman tapaamiset voidaan järjestää valvotuin vaihdoin, tuetusti tai valvotusti.

Valvottu vaihto

Valvotussa vaihdossa valvoja huolehtii, että lapsi siirtyy vanhemmalta toiselle sopimuksen tai päätöksen mukaisesti. Valvottua vaihtoa käytetään esimerkiksi pidempien päivä- tai viikonlopputapaamisten vaihtotilanteissa. Valvojan tehtävä on varmistaa turvallinen ja rauh ...

Toimi näin

Kun sinulla on lastenvalvojan vahvistama sopimus tai oikeuden päätös palvelusta, ota yhteyttä koordinaattoreihin Tampereen tapaamispaikkaan. Koordinaattorit hoitavat Tampereella koko hyvinvointialueen tapaamispalvelua.

Lastenvalvojan sopimuksessa ja oikeuden päätöksessä ei yleensä ole tapaamisaikoja eikä tapaamisiin tai vaihtoihin liittyviä muita yksityiskohtia. Tämän vuoksi koordinaattorit laativat vanhempien kanssa palvelusopimuksen ja kirjaavat siihen tarvittavat asiat. Palvelusopimus on aina määräaikainen.

Kenelle ja millä ehdoin

Lapsen tuettuja ja valvottuja tapaamisia sekä valvottuja vaihtoja lapsesta erillään asuvan vanhemman kanssa voidaan järjestää lastenvalvojan vahvistamalla sopimuksella tai tuomioistuimen päätöksellä lapsen tapaamisoikeudesta.

Edellytyksenä on, että tuki tai valvonta on perustellusta syystä tarpeen ja lapsen edun mukaista.

Jos olet toisen vanhemman kanssa samaa mieltä palvelun tarpeesta, voit varata aikaa lastenvalvojalta sopimuksen laatimiseksi.

Jos olet eri mieltä toisen vanhemman kanssa, voit hakea lapsen tapaamisoikeutta käräjäoikeudesta.

Tausta ja lainsäädäntö

Palvelun toteuttaa

Pirkanmaan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Pirkanmaan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Pirkanmaan hyvinvointialue
Päivitetty: 14.5.2024