suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkanmaan hyvinvointialue

Tuetut ja valvotut tapaamiset sekä valvotut vaihdot

  • Palvelu
  • 23 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Lapsen ja vanhemman välisten tapaamisten tuella ja valvonnalla huolehditaan siitä, että lapsen tapaamisoikeus toteutuu lapsen edun mukaisesti. Tuen tai valvonnan tarve arvioidaan tapauskohtaisesti.

Toiminnan tavoitteena on mahdollistaa lapsen oikeus tavata molempia vanhempiaan sekä tukea lapsen ja tapaajavanhemman suhdetta. Tapaamispaikka mahdollistaa lapsen ja hänestä erossa asuvan vanhemman tu ...

Toimi näin

Kun teillä on lapsen tapaamisista lastenvalvojan luona vahvistettu sopimus tai tuomioistuimen päätös, olkaa yhteydessä puhelimitse tapaamispaikkaan asiakassuunnitelmaneuvottelun sopimiseksi.

Kenelle ja millä ehdoin

Lapsen tuettuja ja valvottuja tapaamisia sekä valvottuja vaihtoja lapsesta erillään asuvan vanhemman kanssa voidaan järjestää lastenvalvojan vahvistamalla sopimuksella tai tuomioistuimen päätöksellä.

Vanhemmat osallistuvat asiakassuunnitelmaneuvotteluun, jossa sovitaan tarkemmin tapaamisista ja niiden käytänteistä. Ennen tapaamisten alkamista lapset käyvät haastattelussa ja tutustumassa tapaamispaikkaan. Tapaamiset ja vaihdot voidaan myös tarvittaessa toteuttaa siten, että vanhemmat eivät kohtaa toisiaan.

Palvelun toteuttaa

Pirkanmaan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Pirkanmaan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Pirkanmaan hyvinvointialue
Päivitetty: 30.5.2023