suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Tuettu asuminen tuen tarpeessa oleville aikuisille

  • Palvelu
  • 10 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Tuetun asumisen palvelut on tarkoitettu henkilöille, jotka erityisestä syystä tarvitsevat apua tai tukea asumisen käytännön asioissa tai asumisen järjestämisessä.

Tuetun asumisen tavoitteena on tukea itsenäistä asumista ja arjenhallintaa. Voit saada asumiseen tukea omassa kodissasi, asumisyksiköissä tai yksittäisissä hajasijoitetuissa vuokra-asunnoissa. Voit saada asumiseesi tukea muuttaessasi ...

Toimi näin

Kenelle ja millä ehdoin

- Tuetun asumisen palvelut on tarkoitettu sinulle, mikäli tarvitset tukea itsenäiseen asumiseen tai siihen siirtymisessä, tai sinua uhkaa asunnottomuus.

- Tarvitset tukea pääsääntöisesti viikoittain, mutta et päivittäin.

- Sosiaalihuollon ammattilainen on arvioinut kanssasi, että itsenäisen asumisen onnistumiseksi tarvitset tuetun asumisen palvelua.

- Ennen tuettua asumista selvitetään sosiaalihuollon ammattilaisen ja tarvittaessa moniammatillisen verkoston kanssa muut mahdolliset ensisijaiset asumisen tukipalvelut.

- Tukiasuntoon liittyy huoneenvuokralain mukainen vuokrasopimus vuokranmaksuvelvoitteineen ja yksilöllisen suunnitelman mukainen tukipalvelu.

- Tuetussa asumisessa sitoudut yksilöllisen suunnitelman mukaiseen tukipalveluun.

- Sosiaalihuollon ammattilainen tekee Sosiaalihuoltolain mukaisen päätöksen tuetusta asumisesta.

- Joissakin asumisyksiköissä on palvelun saamiselle ARA:n (Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus) määrittelemät varallisuusrajat.

Palvelun toteuttaa

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue
Päivitetty: 2.4.2024