suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tornion kaupunki

Tornion kansalaisopisto

  • Palvelu
  • Tornio
  • Julkinen palvelu

Tornion kansalaisopisto tarjoaa kaikille avoimia opiskelu- ja harrastusmahdollisuuksia koko kunnan alueella. Painoalueina ovat taideaineet, kädentaidot, tietotekniikka, kielet sekä elämänhallintaa ja terveyttä edistävät aineet. Kursseja järjestetään koko lukuvuoden mittaisina sekä lyhytkursseina. Kurssikokoontumisia on keskimäärin kerran viikossa joko päivisin, iltaisin tai viikonloppuisin.

Kiele ...

Toimi näin

Kurssiohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät opiston verkkosivuilta.

Kurssiohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät opiston verkkosivuilta.

Ilmoittaudu kursseille etukäteen sähköisesti kansalaisopiston kotisivuilla olevasta linkistä, puhelimitse tai paikan päällä toimistossa.

Kenelle ja millä ehdoin

Kansalaisopistot ovat avoimia kaikille.

Kurssiohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät opiston verkkosivuilta.

Ilmoittaudu kursseille etukäteen sähköisesti kansalaisopiston kotisivuilla olevasta linkistä, puhelimitse tai paikan päällä toimistossa.

Kansalaisopistot ovat avoimia kaikille. Kursseille pääsy vaatii ilmoittautumisen. Palvelut ovat maksullista ja ilmoittautumiset ovat sitovia.

Kurssimaksualennuksiin ovat oikeutettuja työttömät, eläkeläiset, maahanmuuttajat, opiskelijat, sisarukset (mikäli vähintään kaksi alle 18 vuotiasta samassa taloudessa asuvaa sisarusta opiskelee kursseilla).

Alle 63-vuotiaiden eläkeläisten on esitettävä eläkeläiskortti toimistossa välittömästi ilmoittautumisen jälkeen alennuksen saamiseksi.

Opiskelijoiden on esitettävä opiskelijakortti toimistossa välittömästi ilmoittautumisen jälkeen alennuksen saamiseksi.

Maksutapoina käyvät myös mm. ePassi, Smartum ja Tyky sekä Edenred. Mikäli haluat, voit maksaa kurssin ilmoittautumisen yhteydessä verkkokauppamaksulla. Mikäli henkilö on oikeutettu kurssimaksun alennuksiin, kurssimaksut laskutetaan. Kursseja voi maksaa Kaikukortilla (lukuun ottamatta taiteen perusopetuksen kursseja).

Kurssimaksut laskutetaan, kun kurssit ovat käynnistyneet.

Tausta ja lainsäädäntö

Kansalaisopistot tarjoavat mahdollisuuksia omaehtoiselle oppimiselle ja kansalaisvalmiuksien kehittämiselle. Useimmiten opiskelu kansalaisopistossa ei tähtää tutkinnon suorittamiseen, vaan opiskelijan monipuoliseen kehittymiseen, elinikäiseen oppimiseen, hyvinvointiin ja aktiiviseen kansalaisuuteen.

Osa kansalaisopistoista järjestää myös opetussuunitelmaan perustuvaa taiteen perusopetusta. Opistot tarjoavat myös avointa yliopisto-opetusta. Kansalaisopistoja ylläpitävät kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt tai yhteisöt opetus- ja kulttuuriministeriön luvalla. Ylläpitäjät päättävät opetuksen sisällöstä itsenäisesti. Usein opetus keskittyy kädentaitoihin ja harrastuksiin, kieliin ja taideaineisiin. Opetus on tyypillisesti ryhmäopetusta iltaisin tai viikonloppuna. Opetus voi olla lähi- tai etäopetusta.

Palvelun toteuttaa

Tornion kaupunki

Palvelusta vastaa

Tornion kaupunki
Tekstistä vastaa: Tornion kaupunki
Päivitetty: 15.4.2024