suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Mäntyharjun kunta

Tonttipalvelut

  • Palvelu
  • Mäntyharju
  • Julkinen palvelu

Tonttipalvelut ylläpitävät tietokantoja ja karttapalvelua kunnan vapaista tonteista sekä ottavat vastaan kunnan omakoti-, rivitalo- ja kerrostalotontteja koskevia varauksia. Varausmenettelyyn liittyvissä kysymyksissä saat neuvontaa tonttipalveluista. Lisäksi tonttipalvelut välittävät tietoja tarvittaessa myös vapaa-ajantonteista ja/tai muista kuin kunnan omistamista tonteista.

Toimi näin

Löydät kunnan vapaat asemakaava-alueen omakotitontit listauksena kunnan verkkosivuilta, sekä paikkatietona kunnan karttapalvelusta. Vapaa-ajan tontit löydät kunnan verkkosivuilta ja oikotie.fi-palvelusta kiinteistövälittäjän operoimana.

Asemakaava-alueen tonttivarauksiin liittyvissä asioissa ota yhteyttä paikkatietokäsittelijään.

Tonttikaupat tulee tehdä vuoden sisällä varauksesta, muutoin varausmaksua ei palauteta. Omakotitonteissa on rakennusvelvoite kahden vuoden sisällä tonttikaupasta, vapaa-ajantonteissa ei pääsääntöisesti ole rakentamisvelvoitetta.

Kenelle ja millä ehdoin

Omakotitonttien ja vapaa-ajan tonttien markkinointi on ulkoistettu kiinteistövälittäjälle, jota kautta järjestetään tonttien näytöt. Tontit myydään kunnanhallituksen vahvistamien hintojen perusteella.

Tonttipalvelut ylläpitävät asemakaava-alueen rakennustonttivarannoista tietokantaa, josta näet kullakin hetkellä varattavissa olevat tontit. Tonttivarausmaksulla voit varata kunnalta tontin vuodeksi eteenpäin, jona aikana on tontista tehtävä kaupat tai varattu tontti vapautuu. Maksamasi varausmaksu otetaan huomioon tontin kauppahinnassa. Kunta myy tontit pääosin määräalana, jolloin tonttihintaan lisätään kaupanvahvistus- ja lohkomiskulut.

Palvelun toteuttaa

Mäntyharjun kunta

Palvelusta vastaa

Mäntyharjun kunta
Tekstistä vastaa: Mäntyharjun kunta
Päivitetty: 31.10.2022