suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun kaupunki

Tonttijako

  • Palvelu
  • Oulu
  • Julkinen palvelu

Tonttijako on suunnitelma asemakaavan mukaisen rakennuskorttelin alueen jakamisesta itsenäisiksi kiinteistöiksi. Voimassa olevaan tonttijakoon voit hakea muutosta.

Uusilla asemakaava-alueilla korttelialue jaetaan tonteiksi sitovalla tonttijaolla. Tonttijako voidaan hyväksyä asemakaavan yhteydessä tai erillään asemakaavasta.

Haukiputaan, Kiimingin, Oulunsalon, Yli-Iin ja Ylikiimingin vanhoilla asemakaava-alueilla sitovan tonttijaon tarve ratkaistaan tapauskohtaisesti. Tonttijaossa pyritään mahdollisuuksien mukaan ottamaan huomioon kiinteistörajat. Olosuhteiden muuttuessa voi olla tarpeen muuttaa voimassa olevaa tonttijakoa.

Toimi näin

Hae tonttijakoa tai tonttijaon muutosta ensisijaisesti sähköisellä asiointipalvelulla. Voit hakea tonttijakoa tai tonttijaon muutosta myös tulostettavalla hakemuslomakkeella.

Toimita hakemus postitse, tuomalla se Ympäristötalon asiakaspalveluun tai sähköpostitse osoitteeseen kiinteistonmuodostus[at]ouka.fi.

Tonttijakoa tai tonttijaon muutosta hakee maanomistaja tai maanomistajan suostumuksella vuokralainen.

Kysy lisätietoja kiinteistöinsinööriltä, kiinteistörekisterin hoitajalta tai toimitusinsinööreiltä soittamalla tai asioimalla Ympäristötalossa.

Kenelle ja millä ehdoin

Tonttijaon muutos voidaan tehdä asemakaavamääräysten sallimissa puitteissa.

Palvelu on maksullinen.

Ensimmäinen asemakaavan mukainen tonttijako on yleensä maksuton.

Katso maksut linkistä "Yhdyskunta- ja ympäristöpalveluiden palveluhinnasto”.

Tausta ja lainsäädäntö

Asemakaavasta ja siihen merkittävästä tonttijaosta vastaa kunta. Asemakaavassa rakennuskortteliksi määritelty uusi rakennettava alue voidaan jakaa yhdeksi tai useammaksi tontiksi. Tonttijako osoitetaan asemakaavakartalla, ja sen sitovuudesta määrätään asemakaavassa.

Myös maanomistaja voi hakea kunnalta tonttijaon muutosta. Tonttijako voidaan laatia erillisenä tai asemakaavassa. Jos tonttijaon laatiminen tai muuttaminen on erityisesti maanomistajan hakema, kunnalla on oikeus periä kustannukset maanomistajalta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaOulun kaupunki
Palvelusta vastaaOulun kaupunki
Alue Oulu
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Oulun kaupunki
Päivitetty: 3.12.2021