suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun kaupunki

Tonttijako

  • Palvelu
  • Oulu
  • Julkinen palvelu

Tonttijako on suunnitelma asemakaavan mukaisen rakennuskorttelin alueen jakamisesta itsenäisiksi kiinteistöiksi. Voimassa olevaan tonttijakoon voit hakea muutosta.

Uusilla asemakaava-alueilla tonttijaon laatija jakaa korttelialueen tonteiksi. Asemakaavan yhteydessä laadittavan tonttijaon hyväksyy kaupungin luottamuselin. Erillisen tonttijaon hyväksyy joka viranhaltija tai luottamuselin.

Haukiput ...

Toimi näin

Hae tonttijakoa tai tonttijaon muutosta ensisijaisesti sähköisellä asiointipalvelulla. Voit hakea tonttijakoa tai tonttijaon muutosta myös tulostettavalla hakemuslomakkeella.

Toimita hakemus postitse, tuomalla se Ympäristötalon asiakaspalveluun tai sähköpostitse Oulun kaupungin Kiinteistöinsinöörin palveluihin.

Tonttijakoa tai tonttijaon muutosta hakee maanomistaja tai maanomistajan suostumuksella vuokralainen.

Kysy lisätietoja kiinteistöinsinööriltä, kiinteistörekisterin hoitajalta tai toimitusinsinööreiltä soittamalla tai asioimalla Ympäristötalossa.

Kenelle ja millä ehdoin

Tonttijaon muutos voidaan tehdä vain asemakaavamääräysten sallimissa puitteissa.

Tausta ja lainsäädäntö

Asemakaavasta ja siihen merkittävästä tonttijaosta vastaa kunta. Asemakaavassa rakennuskortteliksi määritelty uusi rakennettava alue voidaan jakaa yhdeksi tai useammaksi tontiksi. Tonttijako osoitetaan asemakaavakartalla, ja sen sitovuudesta määrätään asemakaavassa.

Myös maanomistaja voi hakea kunnalta tonttijaon muutosta. Tonttijako voidaan laatia erillisenä tai asemakaavassa. Jos tonttijaon laatiminen tai muuttaminen on erityisesti maanomistajan hakema, kunnalla on oikeus periä kustannukset maanomistajalta.

Palvelun toteuttaa

Oulun kaupunki

Palvelusta vastaa

Oulun kaupunki
Tekstistä vastaa: Oulun kaupunki
Päivitetty: 23.11.2023