suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Nivalan kaupunki

Tonttijako

  • Palvelu
  • Nivala
  • Julkinen palvelu

Tonttijako on suunnitelma siitä, millaisia rakennuspaikkoja kortteliin halutaan muodostaa. Asemakaavassa tonttijako voi olla ohjeellinen tai sitova. Jos maanomistajan suunnitelmat myöhemmin muuttuvat, voidaan tonttijakoa tarvittaessa muuttaa, jos asemakaavan määräykset ja korttelialueella mahdollisesti käytetty rakennusoikeus sen sallivat. Sitovan tonttijaon laati kiinteistöinsinööri, jonka palvelut ostetaan maanmittauslaitokselta. Maanmittauslaitos hoitaa asemakaava-alueella olevien kiinteistöjen lohkomiset.

Toimi näin

Lisätietoja ja toimintaohjeet saat Nivalan mittaustoimesta.

Tausta ja lainsäädäntö

Asemakaavasta ja siihen merkittävästä tonttijaosta vastaa kunta. Asemakaavassa rakennuskortteliksi määritelty uusi rakennettava alue voidaan jakaa yhdeksi tai useammaksi tontiksi. Tonttijako osoitetaan asemakaavakartalla, ja sen sitovuudesta määrätään asemakaavassa.

Myös maanomistaja voi hakea kunnalta tonttijaon muutosta. Tonttijako voidaan laatia erillisenä tai asemakaavassa. Jos tonttijaon laatiminen tai muuttaminen on erityisesti maanomistajan hakema, kunnalla on oikeus periä kustannukset maanomistajalta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaNivalan kaupunki
Palvelusta vastaaNivalan kaupunki
Alue Nivala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Nivalan kaupunki
Päivitetty: 27.10.2021