suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hattulan kunta

Tonttijako

  • Palvelu
  • Hattula
  • Julkinen palvelu

Tonttijako tehdään asemakaavoituksen yhteydessä. Siinä kaavassa rakennuskortteliksi määritelty alue jaetaan yhdeksi tai useammaksi tontiksi. Asemakaavasta ja siihen merkittävästä tonttijaosta vastaa kunta.

Tonttijakoa voidaan tarvittaessa muuttaa, jos asemakaavan määräykset ja korttelialueella mahdollisesti käytetty rakennusoikeus sen sallivat. Maanomistaja voi hakea kunnalta tonttijaon muutosta. Kun asemakaavan on ensin tehty tonttijaon muutos, tarvitaan vielä lohkomistoimitus, jossa uudet muodostetut tontit merkitään kiinteistörekisteriin. Hattulan kunnan alueella olevien kiinteistöjen lohkomiset hoitaa Maanmittauslaitos.

Toimi näin

Jos haluat muuttaa asemakaava-alueella sijaitsevan kiinteistösi tonttijakoa, ota yhteyttä kunnan tekniseen yksikköön.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tonttijaon muutoksen tekemisestä laskutetaan toteutuneiden kustannusten mukaisesti.

Tausta ja lainsäädäntö

Asemakaavasta ja siihen merkittävästä tonttijaosta vastaa kunta. Asemakaavassa rakennuskortteliksi määritelty uusi rakennettava alue voidaan jakaa yhdeksi tai useammaksi tontiksi. Tonttijako osoitetaan asemakaavakartalla, ja sen sitovuudesta määrätään asemakaavassa.

Myös maanomistaja voi hakea kunnalta tonttijaon muutosta. Tonttijako voidaan laatia erillisenä tai asemakaavassa. Jos tonttijaon laatiminen tai muuttaminen on erityisesti maanomistajan hakema, kunnalla on oikeus periä kustannukset maanomistajalta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHattulan kunta
Palvelusta vastaaHattulan kunta
Alue Hattula
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hattulan kunta
Päivitetty: 9.12.2021