suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hangon kaupunki

Tonttijako

  • Palvelu
  • Hanko
  • Julkinen palvelu

Tonttijako on suunnitelma siitä, millaisia rakennuspaikkoja kortteliin halutaan tehdä. Tonttijako voidaan tarvittaessa muuttaa, jos asemakaava ja käytetty rakennusoikeus sen sallivat. Vasta lohkomistoimituksessa tontti merkitään kiinteistörekisteriin. Hangon kaupungin maankäyttöosasto käsittelee tonttijakoa koskevia hakemuksia.

Toimi näin

Lisätietoja ja toimintaohjeita saat Hangon kaupungin Maankäyttö -osaston maankäyttösihteeriltä, joko puhelimitse tai maankäyttöosaston asiakaspalvelupisteeltä.

Tausta ja lainsäädäntö

Asemakaavasta ja siihen merkittävästä tonttijaosta vastaa kunta. Asemakaavassa rakennuskortteliksi määritelty uusi rakennettava alue voidaan jakaa yhdeksi tai useammaksi tontiksi. Tonttijako osoitetaan asemakaavakartalla, ja sen sitovuudesta määrätään asemakaavassa.

Myös maanomistaja voi hakea kunnalta tonttijaon muutosta. Tonttijako voidaan laatia erillisenä tai asemakaavassa. Jos tonttijaon laatiminen tai muuttaminen on erityisesti maanomistajan hakema, kunnalla on oikeus periä kustannukset maanomistajalta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHangon kaupunki
Palvelusta vastaaHangon kaupunki
Alue Hanko
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Hangon kaupunki
Päivitetty: 25.11.2019