suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vaasan kaupunki

Tontit rakentamiseen

  • Palvelu
  • Vaasa
  • Julkinen palvelu

Vaasan kaupungilta voit hakea asunto- ja yritystontteja rakentamiseen. Asuntotontit ovat rivitalo-, kerrostalo- ja omakotitontteja. Vaasan kaupunki luovuttaa asemakaavan mukaiset asuntotontit rakentamiseen pääosin julkisilla hauilla joko vuokraamalla tai myymällä. Tekninen lautakunta päättää vuosittain tontinluovutuksen periaatteista ja asuntotonttien varauksista.

Omakotitontit:

Omakotitontit luovutetaan julkisilla hauilla, joko erillisinä hakuaikoina (uudet tontit, tarjouskilpailutontit) tai ns. jatkuvana hakuna. Tontinsaaja saa pääsääntöisesti itse valita, vuokraako tai ostaako hän tontin.

Omakotitonttien luovutuksessa noudatetaan etukäteen määriteltyjä valintakriteerejä. Osa tonteista voidaan jakaa myös toisin perustein tai myydä tarjouskilpailulla. Hakukierroksilta yli jääneet kiinteähintaiset tontit jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Rivi- ja kerrostalotontit:

Erityistä arvoa ja kysyntää omaavat rivi- ja kerrostalotontit (mm. ranta-alueet, ydinkeskusta ja sen lähialueet) luovutetaan pääsääntöisesti julkisen hinta- tai laatukilpailun avulla. Muilta osin tontit jaetaan pääosin harkinnan mukaan ottaen huomioon kaupungin asunto- ja elinkeinopoliittiset tavoitteet sekä suunnitelmien laadun.

Yritystontit:

Asemakaavan mukaiset yritystontit luovutetaan rakentamiseen julkisilla hauilla tai neuvottelumenettelyllä. Vaasan kaupunki luovuttaa yritystontteja ensisijaisesti vuokraamalla. Yritystontit jaetaan pääosin neuvottelumenettelyllä ottaen huomioon kaupungin elinkeinopoliittiset tavoitteet.

Tontit voidaan jakaa myös julkisen hinta- tai laatukilpailun perusteella. Teollisuus- ja varastotontit myydään vain poikkeustapauksissa.

Toimi näin

Haettavana olevista asuntotonteista ilmoitetaan paikallislehdissä ja kiinteistötoimen verkkosivuilla. Asuntotontteja voit hakea pientalotonttihakemuksella. Hakulomakkeen voi tulostaa verkossa. Hakulomakkeita saa myös kiinteistötoimesta ja Kansalaisinfosta.

Yritystontteja voi tiedustella Kiinteistötoimen tonttipalveluista sähköpostitse: tontit@vaasa.fi Yritystontit -verkkosivulta löydät tietoa vapaana olevista yritystonteista Vaasassa.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tonttien hakeminen on maksutonta. Maksamalla tontin varausmaksun vahvistat tontin varauksen. Lisätietoa maksuista saat Vaasan kaupungin tonttipalveluista.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVaasan kaupunki
Palvelusta vastaaVaasan kaupunki
Alue Vaasa
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Vaasan kaupunki
Päivitetty: 22.3.2022