suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hattulan kunta

Tontit

  • Palvelu
  • Hattula
  • Julkinen palvelu

Hattulan kunnalla on myytäviä ja vuokrattavia asuinrakentamiseen tarkoitettuja tontteja asemakaava-alueilla Parolan Kanungissa ja Kotirinteessä sekä Lepaalla. Kaikilla tonteilla on valmiiksi rakennettu kunnallistekniikka. Löydät alueiden kartat ja paljon muuta rakentamiseen liittyvää lisätietoa kunnan verkkosivuilta.

Merven kaava-alueella Parolassa on puolestaan tontteja erilaiseen yritystoimintaan.

Yksityisillä maanomistajilla on omakotitalojen rakennuspaikkoja tarjolla lähinnä kylätaajamissa. Heidän yhteystietojaan voit kysyä teknisestä yksiköstä.

Toimi näin

Jos olet kiinnostunut ostamaan tai vuokraamaan tontin, ota yhteyttä kunnan tekniseen yksikköön.

Kenelle ja millä ehdoin

Tontin varausaika on kuusi kuukautta, varausmaksu on 1 000 euroa, ja se on maksettava viimeistään laskun eräpäivänä. Varausmaksu hyvitetään kauppahinnassa tai ensimmäisen vuoden vuosivuokrassa. Mikäli varaus ei johda kiinteistökauppaan tai vuokrasopimukseen, ei varausmaksua palauteta, vaan se jää kunnalle kulukorvaukseksi.

Tontin varaus on tehtävä henkilökohtaisesti tai asiamiehen välityksellä valtakirjalla. Yksityishenkilön tekemä varaus on ruokakuntakohtainen, ja varaajalla saa kerralla olla vain yksi kunnan omakotitontti varauksessa.

Maapohjan hinnan lisäksi kaupanteon yhteydessä peritään mahdollinen tontilla sijaitsevan puuston arvo sekä tontin lohkomiskulut, rajapyykkien hinta, kaupanvahvistajan palkkio ja muut asiakirjakustannukset.

Omakotitonteille on asetettu rakentamisvelvoite. Kaavamääräysten mukainen asuinrakennus pitää rakentaa kolmen vuoden kuluessa kauppakirjan allekirjoittamisesta niin valmiiksi, että rakennustarkastaja voi suorittaa siellä käyttöönottokatselmuksen.

Kaikki kiinteistöt ovat velvollisia liittymään kiinteistökohtaiseen jätteenkuljetukseen.

Palvelu on maksullinen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHattulan kunta
Palvelusta vastaaHattulan kunta
Alue Hattula
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hattulan kunta
Päivitetty: 15.1.2020