suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kiuruveden kaupunki

Tontin ostaminen tai vuokraaminen

  • Palvelu
  • Kiuruvesi
  • Julkinen palvelu

Tontti varataan allekirjoittamalla varaussopimus. Varaussopimus on voimassa 1 vuoden, minkä jälkeen varaus katkeaa automaattisesti. Jakoaikaa varaukselle voi hakea kohtuullisessa määrin ja perustellusti, kuitenkin enintään vuoden kerrallaan. Varausmaksu on 250 €/vuosi, ensimmäisen vuoden varausmaksu on osa kauppahintaa. Tontin vuokrauksessa varausmaksua ei hyvitetä.

Kun olet tehnyt varaussopimuks ...

Toimi näin

Täytä tontin vuokrahakemus ja palauta se tekniseen palvelukeskukseen. Kanssasi tehdään varaussopimus, jolla voit hakea rakennuslupaa. Kun rakennuslupa pn myönnetty ja rakennustyöt aloitettu, tontti myydään tai vuokrataan.

Kenelle ja millä ehdoin

Varaus ei oikeuta puunkaato-, maansiirto- yms. rakentamista ennakoiviin toimenpiteisiin.

Vastuu tontin rakentamiskelpoisuuden yksityiskohtaisesta selvittämisestä ja perustamistavan valinnasta on varaajalla.

Kun tontti myydään, maapohjan hinta on kaupunginvaltuuston kulloinkin hyväksymän hinnaston mukainen. Maapohjan hinta ei sisällä puustoa, jonka kaupunki arvioi erikseen. Ostaja vastaa kaupanvahvistajan palkkiosta ja lohkomiskuluista.

Kun tontti vuokrataan, tontin vuokrahinta määräytyy kaupunginvaltuuston kulloinkin hyväksymän hinnaston mukaan. Vuokra-aika on yleensä 50 vuotta. Vuokran määrä on sidottu elinkustannusindeksiin. Vuokraajalla on etuoikeus uudelleen vuokraukseen vuokrakauden päätyttyä. Vuokraoikeus voidaan siirtää kolmannelle. Rakennusvaiheessa kaadettavat puut kuuluvat kunnalle.

Palvelun toteuttaa

Kiuruveden kaupunki

Palvelusta vastaa

Kiuruveden kaupunki
Tekstistä vastaa: Kiuruveden kaupunki
Päivitetty: 26.6.2020