suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lapinlahden kunta

Tontin korkeuden näyttö ja rakennuksen sijainnin merkitseminen

  • Palvelu
  • Lapinlahti
  • Julkinen palvelu

Mittaustoimi suorittaa rakennuslupamaksuun sisältyvän rakennuspaikan merkinnän asemakaava-alueilla sekä yleiskaavojen taajamissa (Alapitkä ja Nerkoo). Muilla alueilla rakennuspaikan merkinnän ja korkeusaseman määrityksen suorittaa rakennustarkastaja.

Rakennusten merkintä tapahtuu hyväksytyn asemapiirroksen mukaisesti siinä näkyvillä mitoilla. Rakentaja voi tilata rakennuspaikan merkinnän, kun rakennuslupa on myönnetty, rakennusalue raivattu ja pintamaa kuorittu.

Sijaintikatselmus voidaan suorittaa tarvittaessa kun halutaan varmistaa, että rakennuksen sijainti ja korkeusasema ovat hyväksyttyjen piirustusten mukaisia.

Toimi näin

Rakennuspaikan sijainnin merkintä tilataan rakennuspalvonnan kautta. Toimitusaika tilauksesta työtilanteesta riippuen noin 1–2 viikkoa.

Tilaathan merkinnän hyvissä ajoin. Tilaaminen tehdään rakennusvalvonnan palvelusihteeriltä puh. 040 4883 702 tai rakennustarkastajalta puh. 040 4883 751

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Tontin korkeuden näytön voi pyytää kunnan kiinteistötoimelta. Tontin korkeuden näyttö on mittaustoimenpide, jolla osoitetaan rakennuspaikan korkeusasema.

Rakennuksen sijainnin merkitsemisellä osoitetaan rakennuksen suunnitelmien mukainen paikka. Sijaintikatselmuksella todetaan rakennuksen sijainti. Siitä annetaan tarvittaessa lausunto. Loppukatselmusta ei voi tehdä ennen kuin sijaintikatselmus on tehty.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLapinlahden kunta
Palvelusta vastaaLapinlahden kunta
Alue Lapinlahti
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Lapinlahden kunta
Päivitetty: 6.4.2022