suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Tontin korkeuden näyttö ja rakennuksen sijainnin merkitseminen ja katselmoiminen

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Saarijärven kaupunki
Alue: Saarijärvi
Palvelun kieli: suomi

Rakennuksen sijainnin merkitsemisellä osoitetaan rakennuksen suunnitelmien mukainen paikka. Sijaintikatselmuksella todetaan rakennuksen sijainti ja siitä annetaan tarvittaessa lausunto. Rakennuksen tarkan paikan ja korkeusaseman maastoon merkintä suoritetaan ennen rakentamiseen ryhtymistä.

Rakennusvalvontaviranomainen vaatii uudisrakentamiseen liittyen yleensä rakennuksen paikan ja korkeusaseman merkinnän. Vaadittavan mittauksen tarpeellisuus ilmenee myönnetyn rakennusluvan asiakirjoista.


Toimi näin

Rakennuksen paikan merkitsemisen voi rakennusluvan myöntämisen jälkeen tilata suoraan mittaustyönjohtajalta tai mittamieheltä.

Katselmusaika on hyvä sopia puhelimitse tai sähköpostilla.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Mittausryhmä suorittaa tilaustyönä myös muita maasto- ja rakennusmittauksia sekä pohjakartan laadintaa nykyaikaisella GPS - ja takymetrikalustolla. Korvaus määräytyy rakennusvalvonnan taksan mukaisesti.


Tausta ja lainsäädäntö

Tontin korkeuden näytön voi pyytää kunnan kiinteistötoimelta. Tontin korkeuden näyttö on mittaustoimenpide, jolla osoitetaan rakennuspaikan korkeusasema.

Rakennuksen sijainnin merkitsemisellä osoitetaan rakennuksen suunnitelmien mukainen paikka. Sijaintikatselmuksella todetaan rakennuksen sijainti. Siitä annetaan tarvittaessa lausunto. Loppukatselmusta ei voi tehdä ennen kuin sijaintikatselmus on tehty.


Palvelun toteuttaa: 
Saarijärven kaupunki