suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun kaupunki

Tontin korkeuden näyttö ja rakennuksen sijainnin merkitseminen ja katselmoiminen

  • Palvelu
  • Oulu
  • Julkinen palvelu

Rakennuksesi merkintämittaukset tehdään yleensä kahdessa vaiheessa. Ensimmäiseksi tehdään korkomerkintä eli tontin korkeuden näyttö, joka on mittaustoimenpide, jolla osoitetaan rakennuspaikkasi korkeusasema.

Toiseksi tehdään rakennuksesi sijainnin merkitseminen, jolla osoitetaan rakennuksesi suunnitelmien mukainen paikka.

Toimi näin

Tilaa korkeuden näyttö, rakennuksen paikan merkitseminen ja sijaintikatselmus Yhdyskunta- ja ympäristöpalveluilta puhelimitse.

Tilaa korkomerkintä ennen aloituskokousta ja rakennuksen paikan merkitseminen ennen varsinaisen rakennustyön aloittamista. Ajoita paikan merkintämittauksen tilaaminen niin, että rakennusala on raivattu, pintamaa kuorittu ja mahdollinen sorapatja (kapillaarikerros) levitetty.

Jos merkintämittaus tehdään ennen pintatöitä, merkit helposti häviävät. Ajoita rakennuksen paikan merkitseminen niin, että kapillaarikerros on tiivistetty oikeaan korkeuteen.

Kenelle ja millä ehdoin

Rakennuksen merkintämittaukset edellyttävät rakennuslupaa, jonka perusteella rakennuksen merkitseminen ja korkeuden määrittäminen tehdään.

Palvelu on maksullinen.

Katso maksut linkistä "Rakennusvalvonnan hinnastot".

Tausta ja lainsäädäntö

Tontin korkeuden näytön voi pyytää kunnan kiinteistötoimelta. Tontin korkeuden näyttö on mittaustoimenpide, jolla osoitetaan rakennuspaikan korkeusasema.

Rakennuksen sijainnin merkitsemisellä osoitetaan rakennuksen suunnitelmien mukainen paikka. Sijaintikatselmuksella todetaan rakennuksen sijainti. Siitä annetaan tarvittaessa lausunto. Loppukatselmusta ei voi tehdä ennen kuin sijaintikatselmus on tehty.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaOulun kaupunki
Palvelusta vastaaOulun kaupunki
Alue Oulu
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Oulun kaupunki
Päivitetty: 8.6.2020