suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kuopion kaupunki

Tontin korkeuden näyttö ja rakennuksen sijainnin merkitseminen ja katselmoiminen

  • Palvelu
  • Kuopio
  • Julkinen palvelu

Rakennusluvan myöntämisen jälkeen asiakkaan tule tilata rakennuksen sijainnin ja korkeusaseman merkintä, mikäli lupaehdoissa näin edellytetään. Sijainti ja korkeusasema tulee olla merkittynä tontille ennen rakennustöiden aloittamista.

Rakennuksen sijaintikatselmuksen voi tilata, kun rakennuksen ulkoseinät ovat paikallaan. Sijaintikatselmuksella varmistetaan, että rakennuksen sijainti ja korkeusasema ovat hyväksyttyjen piirustusten mukaisia.

Toimi näin

Sijainnin merkitseminen ja sijaintikatselmus tilataan sähköisellä lomakkeella tai Kaupunkiympäristön palvelualueen asiakaspalvelusta. Ilmoita haluamasi merkitsemisen ajankohta. Sijainnin merkitsemisen toimitusaika on 1-3 työpäivää. Asemakaava-alueilla rakennushankkeen edustajan läsnäolo merkitsemisen aikana ei ole pakollista, mutta haja-asutusalueilla läsnäoloa vaaditaan. Sijaintikatselmuksen toimitusaika on 1-2 viikkoa eikä se vaadi läsnäoloa.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Tontin korkeuden näytön voi pyytää kunnan kiinteistötoimelta. Tontin korkeuden näyttö on mittaustoimenpide, jolla osoitetaan rakennuspaikan korkeusasema.

Rakennuksen sijainnin merkitsemisellä osoitetaan rakennuksen suunnitelmien mukainen paikka. Sijaintikatselmuksella todetaan rakennuksen sijainti. Siitä annetaan tarvittaessa lausunto. Loppukatselmusta ei voi tehdä ennen kuin sijaintikatselmus on tehty.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKuopion kaupunki
Palvelusta vastaaKuopion kaupunki
Alue Kuopio
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kuopion kaupunki
Päivitetty: 11.8.2020