suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Tontin korkeuden näyttö ja rakennuksen sijainnin merkitseminen ja katselmoiminen

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Kouvolan kaupunki
Alue: Kouvola
Palvelun kieli: suomi

Rakennuksen tarkka paikka merkitään maastoon rakennusluvan myöntämisen jälkeen. Lankapukkeihin merkitään suurin rakennuksen seinälinjoista muodostunut suorakaide. Rakennuksen nurkan paikat voidaan vaihtoehtoisesti merkitä myös puupaaluin. Rakennuksen paikan merkinnän yhteydessä tuodaan rakennuspaikalle korkeustieto. Rakentamisen edetessä suoritetaan sijaintikatselmus, jonka tarkoituksena on todeta, että rakennus on rakennusluvan edellyttämässä paikassa sijaintinsa ja korkeusasemansa suhteen.


Toimi näin

Tilaa sijainnin merkintä ja rakennuksen korkeusasema Maastotietopalveluiden palvelunumerosta rakennusluvan myöntämisen jälkeen.


Kenelle ja millä ehdoin

Rakennuksen tarkan paikan maastoon merkintä suoritetaan rakennusluvan myöntämisen jälkeen asiakkaan tilauksesta.

Palvelu on maksullinen.

Toimenpiteet sisältyvät rakennusvalvontataksaan ja ne veloitetaan rakennusluvan yhteydessä.


Tausta ja lainsäädäntö

Tontin korkeuden näytön voi pyytää kunnan kiinteistötoimelta. Tontin korkeuden näyttö on mittaustoimenpide, jolla osoitetaan rakennuspaikan korkeusasema.

Rakennuksen sijainnin merkitsemisellä osoitetaan rakennuksen suunnitelmien mukainen paikka. Sijaintikatselmuksella todetaan rakennuksen sijainti. Siitä annetaan tarvittaessa lausunto. Loppukatselmusta ei voi tehdä ennen kuin sijaintikatselmus on tehty.


Palvelun toteuttaa: 
Kouvolan kaupunki