suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kangasalan kaupunki

Tontin korkeuden näyttö ja rakennuksen sijainnin merkitseminen ja katselmoiminen

  • Palvelu
  • Kangasala
  • Julkinen palvelu

Kangasalan maankäytön palvelualueen maastomittaus suorittaa rakennusluvanmukaiset rakennusten sijainninmerkinnät ja sijaintikatselmukset lupapäätöksen mukaisesti. Rakennuslupiin liittyvät mittaukset laskutetaan rakennusluvan yhteydessä. Ylimääräiset käynnit rakennuspaikalla laskutetaan listahinnan mukaisesti. Rakentaja voi ostaa korkeusaseman mittaamisen tontille vaaitsemista varten tai tontin korkeusmallin mittaamisen palveluna. Kaikki edellä mainitut mittaukset tilataan maastotöiden työnjohtajalta.

Rakennusluvan mukaiset sijainninmerkinnät ja sijaintikatselmukset tilataan maastomittauksen työnjohtajalta. Ennen rakennuksen sijainninmerkintää rakentajan on huolehdittava siitä, että rakennuslupa on myönnetty ja siitä, että merkintä on mahdollista tehdä tontille. Sijaintikatselmus on hyvä tilata, kun sokkelit tai sitä vastaava rakenne on tehty. Sijaintikatselmuksessa tarkastetaan, että rakennus on sijainnilta ja ulottuvuuksiltaan rakennusluvan mukainen. Loppukatselmusta ei voi tehdä jos sijaintikatselmusta ei ole tehty.

Maastomittaus tekee katselmuksista pöytäkirjat, jotka toimitetaan kaupungin rakennusvalvontaan. Rakennusvalvonnan suorittaman tarkastuksen jälkeen sijaintipöytäkirja lähetetään luvan hakijalle. Edellä mainitut mittaukset laskutetaan rakennusluvan yhteydessä. Mikäli rakentaja tilaa uudestaan sijainninmerkinnän, se laskutetaan ylimääräisenä käyntinä Kangasalan elinvoimalautakunnan päättämien palvelumaksujen mukaisesti.

Rakentaja voi ostaa palveluna korkeusaseman mittaamisen tontille tai pintamallin mittaamisen. Tätä palvelua ostetaan yleensä rakennusluvan asemapiirroksen korkeusaseman suunnittelua varten. Työ laskutetaan Kangasalan elinvoimalautakunnan päättämien palvelumaksujen mukaisesti.

Toimi näin

Mittauspalvelut tilataan maastomittauksen työnjohtajalta ensisijaisesti puhelimitse. Varaa rakennusluvan tiedot valmiiksi lisäkysymyksiä varten.

Rakennuslupa tulee olla hyväksytty ennen kuin rakennuksen paikanmerkinnän voi tilata. Sijaintikatselmus tilataan kun sokkeli tai vastaava rakenne on valmiina. Loppukatselmusta ei voi tilata rakennusvalvonnasta ennen kuin sijaintikatselmus on suoritettu. Korkomittauksia tilatessa tulee ilmoittaa kiinteistötunnus, kohteen osoite ja laskutusosoite. Lisäksi on hyvä kertoa mihin tarkoitukseen mittauksia käytetään ja tiedostomuoto jossa tiedot toimitetaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Ennen rakennuksen sijainninmerkintää rakentajan on huolehdittava siitä, että rakennuslupa on myönnetty ja siitä, että merkintä on mahdollista tehdä tontille.

Rakennuslupa tulee olla hyväksytty ennen kuin rakennuksen paikanmerkinnän voi tilata. Loppukatselmusta ei voi tilata rakennusvalvonnasta ennen kuin sijaintikatselmus on suoritettu.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Tontin korkeuden näytön voi pyytää kunnan kiinteistötoimelta. Tontin korkeuden näyttö on mittaustoimenpide, jolla osoitetaan rakennuspaikan korkeusasema.

Rakennuksen sijainnin merkitsemisellä osoitetaan rakennuksen suunnitelmien mukainen paikka. Sijaintikatselmuksella todetaan rakennuksen sijainti. Siitä annetaan tarvittaessa lausunto. Loppukatselmusta ei voi tehdä ennen kuin sijaintikatselmus on tehty.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKangasalan kaupunki
Palvelusta vastaaKangasalan kaupunki
Alue Kangasala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kangasalan kaupunki
Päivitetty: 13.5.2020