suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kangasalan kaupunki

Tontin korkeuden näyttö ja rakennuksen sijainnin merkitseminen ja katselmoiminen

  • Palvelu
  • Kangasala
  • Julkinen palvelu

Kangasalan maankäytön palvelualueen maastomittaus suorittaa rakennusluvanmukaiset rakennusten sijainninmerkinnät ja sijaintikatselmukset lupapäätöksen mukaisesti. Rakennuslupiin liittyvät mittaukset laskutetaan rakennusluvan yhteydessä. Ylimääräiset käynnit rakennuspaikalla laskutetaan listahinnan mukaisesti. Rakentaja voi ostaa korkeusaseman mittaamisen tontille vaaitsemista varten tai tontin kor ...

Toimi näin

Mittauspalvelut tilataan maastomittauksen työnjohtajalta ensisijaisesti puhelimitse. Varaa rakennusluvan tiedot valmiiksi lisäkysymyksiä varten.

Rakennuslupa tulee olla hyväksytty ennen kuin rakennuksen paikanmerkinnän voi tilata. Sijaintikatselmus tilataan kun sokkeli tai vastaava rakenne on valmiina. Loppukatselmusta ei voi tilata rakennusvalvonnasta ennen kuin sijaintikatselmus on suoritettu. Korkomittauksia tilatessa tulee ilmoittaa kiinteistötunnus, kohteen osoite ja laskutusosoite. Lisäksi on hyvä kertoa mihin tarkoitukseen mittauksia käytetään ja tiedostomuoto jossa tiedot toimitetaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Ennen rakennuksen sijainninmerkintää rakentajan on huolehdittava siitä, että rakennuslupa on myönnetty ja siitä, että merkintä on mahdollista tehdä tontille.

Rakennuslupa tulee olla hyväksytty ennen kuin rakennuksen paikanmerkinnän voi tilata. Loppukatselmusta ei voi tilata rakennusvalvonnasta ennen kuin sijaintikatselmus on suoritettu.

Tausta ja lainsäädäntö

Tontin korkeuden näytön voi pyytää kunnan kiinteistötoimelta. Tontin korkeuden näyttö on mittaustoimenpide, jolla osoitetaan rakennuspaikan korkeusasema.

Rakennuksen sijainnin merkitsemisellä osoitetaan rakennuksen suunnitelmien mukainen paikka. Sijaintikatselmuksella todetaan rakennuksen sijainti. Siitä annetaan tarvittaessa lausunto. Loppukatselmusta ei voi tehdä ennen kuin sijaintikatselmus on tehty.

Palvelun toteuttaa

Kangasalan kaupunki

Palvelusta vastaa

Kangasalan kaupunki
Tekstistä vastaa: Kangasalan kaupunki
Päivitetty: 13.5.2020