suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Forssan kaupunki

Tontin korkeuden näyttö ja rakennuksen sijainnin merkitseminen ja katselmoiminen

  • Palvelu
  • Forssa
  • Julkinen palvelu

Rakennusvalvontaviranomainen vaatii uudisrakentamiseen liittyen yleensä rakennuksen paikan ja korkeusaseman merkinnän. Vaadittavan mittauksen tarpeellisuus ilmenee myönnetyn rakennusluvan asiakirjoista. Rakennuksen tarkan paikan ja korkeusaseman maastoon merkintä suoritetaan ennen rakentamiseen ryhtymistä. Asiakas tilaa rakennusvalvonnasta merkinnän sen jälkeen, kun rakennuslupahakemus on hyväksytty. Ennen merkintämittauksia työt valmistellaan laskemalla rakennusten sijainti asemapiirustuksen perusteella.

Rakennuksen perustusten eli sokkelin valmistuttua asiakas tilaa rakennusvalvonnalta rakennuksen sijaintikatselmuksen. Sijaintikatselmuksella varmistetaan, että rakennuksen sijainti ja korkeusasema ovat hyväksyttyjen piirustusten mukaisia. Palvelusta peritään taksan mukainen maksu.

Toimi näin

Tilaa työ Forssan kaupungin Maankäyttöpalveluista sen jälkeen, kun rakennuslupahakemus on hyväksytty.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelun edellytyksenä on hyväksytty rakennuslupa.

Palvelu on maksullinen.

Rakennusluvan hintaan sisältyy rakennuksen sijainnin merkitseminen (4 pistettä), korkeusaseman vienti rakennuspaikalle ja sijaintikatselmus, mikäli lupaviranomainen on kyseiset katselmukset luvassa vaatinut. Rakentajalle tarjotaan myös muita mittauspalveluja, joista veloitetaan erikseen.

Tausta ja lainsäädäntö

Tontin korkeuden näytön voi pyytää kunnan kiinteistötoimelta. Tontin korkeuden näyttö on mittaustoimenpide, jolla osoitetaan rakennuspaikan korkeusasema.

Rakennuksen sijainnin merkitsemisellä osoitetaan rakennuksen suunnitelmien mukainen paikka. Sijaintikatselmuksella todetaan rakennuksen sijainti. Siitä annetaan tarvittaessa lausunto. Loppukatselmusta ei voi tehdä ennen kuin sijaintikatselmus on tehty.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaForssan kaupunki
Palvelusta vastaaForssan kaupunki
Alue Forssa
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Forssan kaupunki
Päivitetty: 31.3.2020