suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Toisen asteen opiskeluhuollon palvelut

  • Palvelu
  • 7 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Etelä-Karjalan hyvinvointialueen opiskeluhuollon palvelut tarjoaa Etelä-Karjalan alueella oleville toisen asteen oppilaitosten opiskelijoille moniammatillisia sosiaali- ja terveyspalveluita. Opiskeluhuollossa toimivat terveydenhoitajat, lääkärit, kuraattorit ja psykologit.

Opiskeluterveyden terveydenhoitajien tehtäviä ovat terveyteen ja hyvinvointiin liittyvät asiat sekä rajoitetusti sairauteen ...

Toimi näin

Ajanvaraukset terveydenhoitajien ja lääkäreiden vastaanotolle tehdään eAsioinnin tai keskitetyn puhelinpalvelun kautta. Voit jättää omalle terveydenhoitajallesi myös yhteydenottopyynnön eAsioinnin tai puhelinpalvelun välityksellä. Terveydenhoitajat käyttävät Wilmaa pääsääntöisesti tiedottamiseen.

Kuraattoreihin ja psykologeihin voit olla yhteydessä puhelimitse, sähköpostitse tai Wilman kautta. Ajanvarauksen vastaanotolle voi tehdä suoraan kuraattorilta tai psykologilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Toisen asteen opiskeluhuollon palveluihin ovat oikeutettuja lähes kaikki 2. asteen oppilaitoksissa opiskelevat opiskelijat.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukioiden, ammatillisten oppilaitosten ja korkeakoulujen opiskelijoilla on oikeus opiskeluterveydenhuollon palveluihin sillä hyvinvointialueella, jolla oppilaitos sijaitsee.

Opiskeluterveydenhuoltoon sisältyy toisella asteella kaksi määräaikaista terveystarkastusta. Korkeakouluopiskelijoille järjestetään ensimmäisenä opiskeluvuonna terveyskysely, jonka perusteella tehdään tarvittaessa terveystarkastus. Terveystarkastuksissa tarkastellaan opiskelijan terveyttä ja hyvinvointia sekä muita opiskeluun vaikuttavia seikkoja kokonaisuutena. Opiskeluterveydenhuollon palveluihin sisältyy opiskelijoiden terveyden ja hyvinvoinnin sekä opiskelukyvyn seuraamisen ja edistämisen lisäksi muun muassa perusterveydenhuollon terveyden- ja sairaanhoitopalvelut, mukaan lukien mielenterveys- ja päihdetyö, seksuaaliterveyden edistäminen ja suun terveydenhuolto.

Korkeakouluopiskelijoiden terveydenhuoltopalvelut tuottaa Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö (YTHS). Korkeakouluopiskelijoiden tulee maksaa Kelalle terveydenhoitomaksu, joka kattaa kaikki YTHS:n palvelut. Erillisiä käyntimaksuja ei peritä.

Palvelun toteuttaa

Etelä-Karjalan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Etelä-Karjalan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Etelä-Karjalan hyvinvointialue
Päivitetty: 21.11.2023