suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Toimintaterapian palvelut

  • Palvelu
  • 27 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Toimintaterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jossa sinua autetaan kehittämään toimintakykyäsi sekä arkielämässä tarvittavia valmiuksia ja taitoja. Toimintaterapiaa on tarjolla sekä lapsille että aikuisille.

Lasten toimintaterapia on tarkoitettu lapselle, jolla on haasteita esim. motorisissa taidoissa, omatoimisuustaidoissa, leikkitaidoissa, hahmottamisessa tai aistitiedon käsittelyssä. Toiminta ...

Toimi näin

Keskustele oman lapsesi, läheisesti tai itsesi toimintaterapiatarpeesta hoitavan lääkärin, terveydenhoitajan tai varhaiskasvatuksen työntekijän kanssa. Saat heiltä tarvittaessa lähetteen.

Kenelle ja millä ehdoin

Toimintaterapiaan tarvitaan lähete. Lasten toimintaterapiaan pääsee lastenneuvolan, kouluterveydenhuollon tai varhaiskasvatuksen työntekijän lähetteellä. Aikuisten toimintaterapiaan tarvitset sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisen lähetteen.

Tausta ja lainsäädäntö

Toimintaterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tarkoituksena on edistää ja ylläpitää potilaan toimintakykyä. Toimintaterapeutti voi esimerkiksi tutustuttaa asiakkaan erilaisiin arjen tilanteita helpottaviin apuvälineisiin ja ehdottaa muutoksia tämän asuntoon. Toimintaterapiaa voidaan antaa sekä yksilö- että ryhmäterapiana.

Palvelun toteuttaa

Varsinais-Suomen hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Varsinais-Suomen hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Varsinais-Suomen hyvinvointialue
Päivitetty: 1.1.2023