suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hattulan kunta

Toimenpidelupa ja -ilmoitus

  • Lupa tai muu velvoite
  • Hattula
  • Julkinen palvelu

Rakennusluvan sijasta rakentamiselle voidaan hakea toimenpidelupa, jos kysymyksessä on pieni talousrakennus tai muu rakennelma, tai jos kysymyksessä on isomman rakennuksen korjaus tai muutos. Tällaisia ovat esimerkiksi julkisivuun tulevat muutokset, asuinhuoneistojen jakaminen tai yhdistäminen ja takan tai hormin rakentaminen. Myös jätevesijärjestelmän rakentaminen tai sen muutokset ja maalämpöjärjestelmän rakentaminen edellyttävät toimenpidelupaa.

Suuremmat korjaukset vaativat aina varsinaisen rakennusluvan. Rakennuslaissa ja -asetuksessa määritellään, minkälaiseen rakentamiseen tarvitaan rakennuslupa ja mihin toimenpidelupa. Kaikkein kevein menettelyvaihtoehto on toimenpideilmoitus, jonka ehdot määritellään kunnan rakennusjärjestyksessä. Rakentamista koskevat määräykset kunnan eri osissa voivat erota toisistaan, usein haja-asutusalueella riittää kevyempi lupamenettely kuin asemakaava-alueella.

Lisätietoja ja ohjeita saat kunnan rakennusvalvonnasta kunnanvirastolta Pappilanniemessä. Yksityiskohtaisempaa tietoa mm. siitä, mihin toimenpiteisiin tarvitset toimenpideluvan, on myös kunnan verkkosivuilla.

Koska rakentamista säädellään monin eri viranomaisohjein ja -määräyksin, kannattaa ehdottomasti ottaa yhteyttä rakennusvalvontaan jo hyvissä ajoin rakentamisen suunnitteluvaiheessa.

Toimi näin

Kun harkitset vanhan rakennuksen muutostyötä tai korjaamista, tai pienehkön talousrakennuksen tai muun rakennelman rakentamista, ota yhteyttä kunnan rakennusvalvontaan. Siellä neuvotaan, millaisen luvan ja mitä liitteitä siihen tarvitset. Samalla saat muitakin neuvoja ja ohjeita rakennusprojektiisi. Lupahakemuksen voit myös tulostaa Hattulan kunnan verkkosivuilta.

Rakennusvalvonta on kunnanvirastolla Pappilanniemessä. Paljon hyödyllistä tietoa on myös kunnan verkkosivuilla.

Rakennusvalvonnan toimistopäivystys (rakennustarkastaja / valvontainsinööri) ma, ke ja pe klo 9-11 kunnanvirastolla.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Kunnanhallitus määrittää rakennusvalvonnan viranomaistehtävistä perittävät maksut.

Voimassa olevat maksut ovat nähtävillä kunnan verkkosivuilla.


Voimassaoloaika

Rakennustyöt on saatettava valmiiksi kolmessa vuodessa. Voimassaololle ei voida myöntää jatkoaikaa.

Tausta ja lainsäädäntö

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHattulan kunta
Palvelusta vastaaHattulan kunta
Alue Hattula
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hattulan kunta
Päivitetty: 21.10.2020