suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Todistukset väestötietojärjestelmästä

 • Palvelu
 • Koko Suomi
 • Julkinen palvelu

Voit tilata hyväksyttävää käyttötarkoitusta varten todistuksia, joissa on väestötietojärjestelmään tallennettuja henkilötietoja.

Jos sinulta on pyydetty virkatodistusta, sillä voidaan tarkoittaa esimerkiksi elossaolotodistusta tai sukuselvitystä. Todistuksen tietosisältö riippuu käyttötarkoituksesta. Selvitä aina ensin todistuksen pyytäjältä, mitä tietoja todistuksessa pitää olla. Sinulta ei vaadi ...

Toimi näin

Vakiomuotoinen todistus itsepalvelusta

Todistukset väestötietojärjestelmästä -itsepalvelusta voit tilata vakiomuotoisia todistuksia. Palvelun etusivulta näet listan tiedoista, joita todistus sisältää. Tilaukseen tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Tilaat ja maksat todistukset sähköisesti.

 • Jos käytät todistusta Suomessa, voit ladata todistuksen heti maksamisen jälkeen sähköisenä PDF-tiedostona. Jos sinulla on käytössä Suomi.fi-viestit, löydät todistuksen myös Suomi.fi-viesteistä.
 • Jos käytät todistusta ulkomailla, saat todistuksen paperisena postissa.
 • Toisen EU-maan myöntämällä sähköisellä tunnistusvälineellä (eIDAS) voit tilata itsepalvelusta oman asuinpaikka- ja syntymätodistuksesi.

Voit tilata todistuksen suomen-, ruotsin- tai englanninkielisenä. Lisäksi voit tilata todistukseen EU-käännöslomakkeen ja Apostille-todistuksen.

Todistus laajemmilla tiedoilla

Tilaa todistus turvapostin (sähköpostin) kautta, jos

 • tarvitset todistukseen laajempia henkilö- ja perhesuhdetietoja (Huom! Jos tarvitset sukuselvityksen, tilaa todistus Sukuselvitys-palvelusta)
 • tilaat todistuksen toisesta henkilöstä.

Voit tilata todistuksen laajemmilla tiedoilla myös puhelimitse, asioimalla palvelupaikassa tai lähettämällä paperisen lomakkeen Digi- ja väestötietovirastoon.

Voit tilata todistuksen suomen-, ruotsin-, englannin-, espanjan-, italian-, ranskan- tai saksankielisenä.

Kenelle ja millä ehdoin

Jos olet täysi-ikäinen, voit tilata minkä tahansa tarjolla olevan todistuksen.

Todistukset väestötietojärjestelmästä -itsepalvelun käyttörajoitukset

 • Jos asut ulkomailla, et voi tilata elossaolotodistusta. Elossaolotodistusta varten sinun on asioitava henkilökohtaisesti joko Suomen lähetystössä tai Digi- ja väestötietoviraston palvelupaikassa julkisella notaarilla.
 • Jos tunnistaudut toisen EU-maan myöntämällä sähköisellä tunnistusvälineellä (eIDAS), voit tilata vain oman asuinpaikka- ja syntymätodistuksen, jonka saat paperisena postissa.
 • Jos olet alle 18-vuotias, voit tilata itsestäsi ainoastaan elossaolo- ja asuinpaikkatodistuksen Todistukset väestötietojärjestelmästä -itsepalvelusta. Todistuksessa näkyvät vain voimassa olevat tietosi. Jos tarvitset myös aikaisempia osoitetietoja tai muun vakiomuotoisen todistuksen, pyydä huoltajaasi tilaamaan todistus puolestasi itsepalvelusta tai asioi Digi- ja väestötietovirastossa.
 • Todistukset väestötietojärjestelmästä -itsepalvelu ei ole tarjolla alle 15-vuotiaille.

Tausta ja lainsäädäntö

Löysitkö tältä sivulta etsimäsi tiedon? Tämä verkkosivu on osa Euroopan Your Europe -portaalia. Anna palautetta Euroopan komission palautelomakkeen kautta.

Palvelun toteuttaa

Digi- ja väestötietovirasto

Palvelusta vastaa

Digi- ja väestötietovirasto
Tekstistä vastaa: Digi- ja väestötietovirasto
Päivitetty: 27.2.2024