suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Patentti- ja rekisterihallitus

Tilintarkastajan hyväksymisen lakkauttaminen ja hyväksymisen palauttaminen

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Tilintarkastajan hyväksyminen voidaan lakkauttaa tilintarkastajan omasta pyynnöstä. Jos tilintarkastaja pyytää hyväksymisen lakkauttamista, hyväksyminen lakkautetaan toistaiseksi.

Tilintarkastajan hyväksyminen palautetaan hakemuksesta, jos hakija edelleen täyttää hyväksymisen edellytykset ja on ylläpitänyt ja kehittänyt ammattitaitoaan tilintarkastajana. Jos hyväksyminen on lakkautettu maksujen laiminlyömisen vuoksi, hakijan on lisäksi suoritettava erääntyneet maksut.

Toimi näin

Pyyntö hyväksymisen lakkauttamiseksi on vapaamuotoinen ja se on tehtävä PRH:n tilintarkastusvalvonnalle sähköpostitse tai postitse. Pyyntöä ei tarvitse perustella, se voi olla esimerkiksi muotoa: "Pyydän, että tilintarkastusvalvonta lakkauttaa hyväksymiseni xx.xx.20xx alkaen."

Hakemus hyväksymisen palauttamiseksi on vapaamuotoinen ja se on tehtävä PRH:n tilintarkastusvalvonnalle sähköpostitse tai postitse. Hakijan on hakemuksellaan ja sen liitteillä osoitettava täyttävänsä hyväksymisen edellytykset sekä olevansa ammattitaitoinen toimimaan tilintarkastajana.

Kenelle ja millä ehdoin

Hakemus hyväksymisen lakkauttamiseksi on maksuton. Hakemus hyväksymisen palauttamiseksi on maksullinen.

Jotta tilintarkastajan hyväksyminen voidaan palauttaa, HT-, KHT- ja JHT-tilintarkastajan on osoitettava, että hän on ylläpitänyt ja kehittänyt ammattitaitoaan ja täyttää edelleen tilintarkastuslaissa säädetyt hyväksymisedellytykset.

JHTT-tilintarkastajan on osoitettava, että hän täyttää tilintarkastajan yleiset kelpoisuusvaatimukset, on suorittanut JHTT-tutkinnon, on antanut tilintarkastajan toimintaperiaatteita koskevan vakuutuksen ja on ylläpitänyt ja kehittänyt ammattitaitoaan.

Löydät lisätietoa tilintarkastajan hyväksymisen lakkauttamisesta ja palauttamisesta osoitteesta https://www.prh.fi/fi/tilintarkastusvalvonta/tilintarkastajille/ohjeet.html.

Palvelu on maksullinen.

Hyväksymisen lakkauttaminen on maksuton. Hyväksymisen palauttaminen on maksullinen (200 €).

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPatentti- ja rekisterihallitus
Palvelusta vastaaPatentti- ja rekisterihallitus
Alue Koko Suomi
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Patentti- ja rekisterihallitus
Päivitetty: 5.12.2019