suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vaasan kaupunki

Tilastopalvelut

  • Palvelu
  • Vaasa
  • Julkinen palvelu

Tilastot kuvaavat Vaasan ja Vaasan seudun kehitystä 2000-luvulla. Tilastotiedon taakse kätkeytyy monta mielenkiintoista asiaa. Tilastot kertovat esimerkiksi, miten väestön määrä on kehittynyt, mikä työllisyystilanne on sekä mitkä kaupungin ja seudun suurimmat elinkeinot ovat.

Tilastot kuvaavat muun muassa väestön, muuttoliikkeen, työpaikkojen, työllisyyden, elinkeinojen ja asuntotuotannon kehitystä. Tilastoja löytyy myös monesta muusta aiheesta ja vain osa niistä on kaupungin verkkosivuilla.

Tilastoja hyödynnetään kaupungin ja seudun markkinoinnissa, selvityksissä ja tutkimuksissa, esityksissä ja lehdistössä.

Väestötilastoja ja -ennusteita löytyy eri aluetasoilta, joita ovat Vaasan seutu, Vaasan kaupunki ja Vaasan suur- ja pienalueet. Tilastot on jaoteltu iän ja kielen mukaan. Väestöennusteita löytyy koko kaupungista, kaikista suuralueista ja voimakkaimmin kasvavista pienalueista.

Väestötilastoja ja -ennusteita hyödynnetään kaupungin palveluverkon suunnittelussa. Sivistystoimi hyödyntää niitä päiväkotien ja koulujen suunnittelussa, sosiaalitoimi terveydenhuollon ja senioriväestön palvelujen suunnittelussa, kaavoitus ja kiinteistötoimi asuin-. työpaikka- ja palvelualueiden kaavoituksessa ja kaupungin johto ja poliitikot päätöksenteossa.

Kaupunkikehitys vastaa tilastopyyntöihin monesta eri aiheesta. Tärkeimmät asiakkaat ovat kaupungin virkamiehet ja päätöksentekijät, elinkeinoyhtiöt, yritykset ja korkeakoulut. Kaupunkikehitys pyrkii aina vastaamaan tilastopyyntöihin ja tilastoja räätälöidään tarpeen mukaan.

Toimi näin

Lisätietoja tilastoista saat Vaasan kaupungin verkkosivuilta ja kaupunkikehityksestä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVaasan kaupunki
Palvelusta vastaaVaasan kaupunki
Alue Vaasa
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Vaasan kaupunki
Päivitetty: 21.9.2020