suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tilastokeskus

Tilastointi- ja tutkimuspalvelut

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Palvelun kautta voit tilata asiantuntijoiden tekemiä tilastoselvityksiä eri aihealueilta. Voit myös tilata tutkimuskäyttöön laajoja yritys- ja henkilötason aineistoja. Käytettävissäsi ovat mm. yritys-, väestö-, työssäkäynti-, asuntokunta-, asunto- ja rakennusaineistoja. Myös kuolintodistusten tietoja luovutetaan tieteellisiin tutkimuksiin ja tilastollisiin selvityksiin.

Jos valmiista aineistoista tai tilastoista ei löydy tarvitsemiasi tietoja, voit myös tilata kokonaan uuden tilastointipalvelun tai haastattelututkimuksen vastaamaan tietotarpeitasi. Tilastointipalvelu sisältää sopimuksen mukaan tiedonkeruun, aineiston käsittelyn ja julkaisemisen.

Toteutamme palvelut tiiviissä yhteistyössä kanssasi ja esimerkiksi tulosten esitysmuoto sovitaan tarpeittesi mukaan taulukkoina, tietokantapalveluna, analyysiraporttina, graafisina kuvioina tai teemakarttoina.

Toimi näin

Tilastoselvityksien ja tilastointipalvelun osalta voit ottaa yhteyttä joko lomakkeella tai soittamalla. Yhteystiedot löytyvät palvelusta.

Aineistojen käyttöönsaamiseksi sinun täytyy hakea käyttölupaa erillisellä, palvelusta löytyvällä lomakkeella, joka tulee toimittaa Tilastokeskuksen kirjaamoon.

Kenelle ja millä ehdoin

Tilastoselvityksiä ja tilastointipalveluiden tuloksia julkaistaessa tulee aina lähteenä mainita Tilastokeskus. Tuloksia ei voi luovuttaa edelleen jälleenmyyntiin ilman erillistä sopimusta.

Tutkimusaineistojen käyttämiseen tarvitaan käyttölupa, jota voi hakea yksittäinen tutkija, viranomainen, laitos tai tutkimuksen vastuullinen johtaja. Tilastokeskuksen perusaineistojen tietojen käyttö on mahdollista vain tilasto- ja tutkimustarkoituksiin. Hallinto-, valvonta- ja vastaaviin viranomaistarkoituksiin niitä ei voida käyttää.

Palvelu on maksullinen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTilastokeskus
Palvelusta vastaaTilastokeskus
Alue Koko Suomi
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Tilastokeskus
Päivitetty: 14.10.2020