suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tilastokeskus

Tilastointi- ja tutkimuspalvelut

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Palvelusta voit tilata asiantuntijoiden tekemiä tilastoselvityksiä eri aihealueilta. Voit myös tilata tutkimuskäyttöön yritys- ja henkilötason aineistoja. Käytettävissäsi ovat muun muassa yritys-, väestö-, työssäkäynti-, asuntokunta-, asunto- ja rakennusaineistoja. Myös kuolintodistusten tietoja luovutetaan tieteellisiin tutkimuksiin ja tilastollisiin selvityksiin.

Toteutamme palvelun yhteistyöss ...

Toimi näin

Tilastoselvityksien ja tilastointipalvelun osalta voit ottaa yhteyttä joko lomakkeella tai soittamalla. Yhteystiedot löytyvät palvelusta.

Aineistojen käyttöön saamiseksi sinun täytyy hakea käyttölupaa erillisellä, palvelusta löytyvällä lomakkeella, joka tulee toimittaa Tilastokeskuksen kirjaamoon.

Kenelle ja millä ehdoin

Tilastoselvityksiä ja tilastointipalveluiden tuloksia julkaistaessa tulee lähteenä aina mainita Tilastokeskus. Tuloksia ei voi luovuttaa edelleen jälleenmyyntiin ilman erillistä sopimusta.

Tutkimusaineistojen käyttämiseen tarvitaan käyttölupa, jota voi hakea yksittäinen tutkija, viranomainen, laitos tai tutkimuksen vastuullinen johtaja. Tilastokeskuksen perusaineistojen tietojen käyttö on mahdollista vain tilasto- ja tutkimustarkoituksiin. Hallinto-, valvonta- ja vastaaviin viranomaistarkoituksiin niitä ei voida käyttää.

Palvelun toteuttaa

Tilastokeskus

Palvelusta vastaa

Tilastokeskus
Tekstistä vastaa: Tilastokeskus
Päivitetty: 2.12.2022