suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vieremän kunta

Tilapäinen varhaiskasvatus

  • Palvelu
  • Vieremä
  • Julkinen palvelu

Lapselle, jolla ei ole kunnallista päivähoitopaikkaa, pyritään tarvittaessa järjestämään tilapäistä päivähoitoa päiväkodissa tai perhepäivähoidossa mahdollisuuksien mukaan.

Hoitoa voi saada silloin, kun hoitoryhmässä on hoitopaikkoja vapaana. Hoito on tilapäistä, jos hoidon tarve on alle 8 päivää kertaluontoisesti eli ei siis jatkuvaa joka kuukausi ja kuukaudesta toiseen. Hoito ei estä lasten kot ...

Toimi näin

Tilapäisistä päivähoitopaikoista vastaa kunnan varhaiskasvatuksen johtaja. Varhaiskasvatuksen johtajaan voi olla suoraan yhteydessä joko sähköpostitse tai puhelimitse.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Hoitoa voi saada silloin, kun hoitoryhmässä on hoitopaikkoja vapaana.

Tausta ja lainsäädäntö

Jos tarvitset lapsellesi hoivaa silloin tällöin, kysy tilapäistä varhaiskasvatusta kotikunnastasi. Sekä kunnat että yksityiset päiväkodit tarjoavat mahdollisuuden tilapäiseen varhaiskasvatukseen.

Jos saat lapsen kotihoidon tukea, voit käyttää kunnan järjestämää tilapäistä varhaiskasvatusta enintään viitenä päivänä kalenterikuukauden aikana. Yksityisen toimijan järjestämän tilapäisen hoidon ostaminen ei vaikuta kotihoidon tukeen.

Tilapäisessä varhaiskasvatuksessa lapselle ei tehdä henkilökohtaista varhaiskasvatussuunnitelmaa.

Palvelun toteuttaa

Vieremän kunta

Palvelusta vastaa

Vieremän kunta
Tekstistä vastaa: Vieremän kunta
Päivitetty: 23.3.2021