suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Teuvan kunta

Tilapäinen varhaiskasvatus

  • Palvelu
  • Teuva
  • Julkinen palvelu

Perheille, jotka eivät tarvitse säännöllisiä varhaiskasvatuspalveluita, voidaan tarjota tilapäistä varhaiskasvatusta yllättävissä tilanteissa enintään 5 päivää kuukaudessa.

Tilapäistä varhaiskasvatusta myönnetään hoitopaikkaan, jossa ko. ajankohtana on vapaa paikka. Tilapäisestä päivähoidosta peritään päiväkohtainen maksu, joka on 15 euroa/lapsi hoitopäivän pituudesta riippumatta.

Toimi näin

Tilapäistä varhaiskasvatusta haetaan puhelimitse varhaiskasvatustoimistolta. Lisäksi tulee tehdä hakemus varhaiskasvatukseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Tausta ja lainsäädäntö

Jos tarvitset lapsellesi hoivaa silloin tällöin, kysy tilapäistä varhaiskasvatusta kotikunnastasi. Sekä kunnat että yksityiset päiväkodit tarjoavat mahdollisuuden tilapäiseen varhaiskasvatukseen.

Jos saat lapsen kotihoidon tukea, voit käyttää kunnan järjestämää tilapäistä varhaiskasvatusta enintään viitenä päivänä kalenterikuukauden aikana. Yksityisen toimijan järjestämän tilapäisen hoidon ostaminen ei vaikuta kotihoidon tukeen.

Tilapäisessä varhaiskasvatuksessa lapselle ei tehdä henkilökohtaista varhaiskasvatussuunnitelmaa.

Palvelun toteuttaa

Teuvan kunta

Palvelusta vastaa

Teuvan kunta
Tekstistä vastaa: Teuvan kunta
Päivitetty: 2.5.2023