suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Raahen kaupunki

Tilapäinen varhaiskasvatus

  • Palvelu
  • Raahe
  • Julkinen palvelu

Tilapäistä päivähoitoa järjestetään päiväkodeissa tarvittaessa. Perheellä on mahdollisuus saada lapselle tilapäistä päivähoitoa satunnaisesti enintään viitenä päivänä kuukaudessa.

Toimi näin

Perhe voi tiedustella tilapäistä päivähoitoa päiväkotien johtajilta puhelimitse. Yhteystiedot löytyvät osoitteesta https://www.raahe.fi/kasvatus-ja-koulutus/varhaiskasvatus

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Tilapäisesti päivähoidossa oleva lapsi (enintään 5 hoitopäivää/kk); kokopäivähoito 15 € / päivä ja alle 5h/päivä 9 € / päivä

Tausta ja lainsäädäntö

Jos tarvitset lapsellesi hoivaa silloin tällöin, kysy tilapäistä varhaiskasvatusta kotikunnastasi. Sekä kunnat että yksityiset päiväkodit tarjoavat mahdollisuuden tilapäiseen varhaiskasvatukseen.

Jos saat lapsen kotihoidon tukea, voit käyttää kunnan järjestämää tilapäistä varhaiskasvatusta enintään viitenä päivänä kalenterikuukauden aikana. Yksityisen toimijan järjestämän tilapäisen hoidon ostaminen ei vaikuta kotihoidon tukeen.

Tilapäisessä varhaiskasvatuksessa lapselle ei tehdä henkilökohtaista varhaiskasvatussuunnitelmaa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRaahen kaupunki
Palvelusta vastaaRaahen kaupunki
Alue Raahe
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Raahen kaupunki
Päivitetty: 23.3.2021