suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Mikkelin kaupunki

Tilapäinen varhaiskasvatus

  • Palvelu
  • Mikkeli
  • Julkinen palvelu

Mikkelin tarjoama tilapäinen varhaiskasvatus on aina satunnaista ja tilapäistä, eikä sitä voi varata useammaksi kuukaudeksi kerrallaan. Tilapäinen varhaiskasvatus voi kestää korkeintaan 3 peräkkäistä kalenteripäivää kuukaudessa.

Tilapäisestä hoidosta peritään 20 e/päivä yhdestä lapsesta, 30 e/päivä kahdesta lapsesta ja 40 e/päivä kolmesta lapsesta.

Tilapäisen hoidon kestettyä yli 3 päivää, peritään hoidosta tulojen mukainen kuukausimaksu.

Toimi näin

Tee sähköinen päivähoitohakemus. Voit täyttää hakemuksen myös kaupungin asiointipisteessä. Tee erillinen hakemus jokaisesta päivähoitoon hakevasta lapsesta.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Jos tarvitset lapsellesi hoivaa silloin tällöin, voit viedä lapsesi tilapäiseen päivähoitoon. Sekä kunnat että yksityiset päiväkodit tarjoavat mahdollisuuden tilapäiseen päivähoitoon. Jos saat lapsen kotihoidon tukea, voit käyttää kunnan järjestämää tilapäistä päivähoitoa enintään viitenä päivänä kalenterikuukauden aikana. Yksityisen tilapäisen hoidon ostaminen ei vaikuta kotihoidon tukeen. Tilapäinen hoito on aina satunnaista. Sitä ei voi varata useaksi kuukaudeksi kerrallaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaMikkelin kaupunki
Palvelusta vastaaMikkelin kaupunki
Alue Mikkeli
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Mikkelin kaupunki
Päivitetty: 30.9.2019